playlist: Gaudeamus Highlight Selectie playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

While we are Both – Insomnio

Het Utrechtse ensemble Insomnio opent de festivalzaterdag in hun ‘(t)huiszaal’ Hertz met onder andere ‘confluence/divergence’ van Sebastian Hilli.

Escape – Saskia Lankhoorn

Pianiste Saskia Lankhoorn laat je met werken van Strahovnik, Languillat, Heera en De Marez Oyens ontsnappen uit het gejaagdheid van alledag.

Transcendent or immanent – Ensemble Variances

Ensemble Variances speelt werken van componisten die zich hebben laten inspireren door de natuur, de kosmos, aloude Indiaanse gebruiken en religieuze afbeeldingen.

Dream Work – Nikel Ensemble

Vier bijzondere composities voor de prachtige, surrealistische zwart-wit collage films van de Oostenrijkse avant-garde cineast Peter Tscherkassky.

Cursus Nieuwe Muziek

Musicoloog Thea Derks neemt je tijdens deze twee uur durende cursus mee langs de hedendaagse muziek van de afgelopen twintig jaar.

Late Night – Nikel Ensemble

Het Weense Nikel Ensemble vermengt elektronische en akoestische geluiden in een spannend programma met muziek van Kuo, Poppe en Thurley.

Me, Peer Gynt – Maya Fridman & Tomoko Mukaiyama

Celliste Maya Fridman is een jonge muziekpionier die barst van de ambitie. Ze durft groots uit te pakken met haar bewerking van Schnittke’s Peer Gynt.