playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

CURSUS NIEUWE MUZIEK DOOR THEA DERKS – DONDERDAG 30 AUGUSTUS

Exclusief voor Huisvrienden van Stichting Walter Maas organiseert Gaudeamus een cursus nieuwe muziek op donderdag 30 augustus om 15:30 uur in Huize Gaudeamus. Musicoloog Thea Derks neemt u tijdens deze twee uur durende cursus mee langs de hedendaagse muziek van de afgelopen twintig jaar – maar natuurlijk zonder de 20ste eeuw (Schönberg, Stockhausen, Andriessen) over te slaan!

Aan de hand van muziekvoorbeelden van verschillende belangrijke composities uit deze periode wordt een een auditief beeld verkregen van de hedendaagse muziekontwikkeling van de 20ste en 21e eeuw.​ Met de kennis van deze cursus in de achterzak is het nóg leuker luisteren naar de allernieuwste composities tijdens de Gaudeamus Muziekweek van 5 tot en met 9 september.

De cursus vangt aan om 15:30 en duurt tot 18:00 (inclusief half uur koffiepauze). Aansluitend is het mogelijk te blijven dineren om daarna door te gaan naar de Huisvriendenavond welke zoals altijd om 20.00 uur begint. De eerste Huisvriendenavond na de zomer staat zoals gewoonlijk geheel in het teken van de jonge componisten genomineerd voor de Gaudeamus Award 2108. 

Deelname aan de muziekcursus kost € 15. Inclusief diner € 35.