playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Nieuwe noten voor harpist Michela Amici

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music? Stuur dan een schets in voor een nieuwe compositie voor harpist Michela Amici!

Michela Amici speelt zowel de triple harp en de klassieke pedaal harp en haar repertoire gaat van barokmuziek tot aan gloednieuwe hedendaagse muziek. Michela heeft uitgebreid samengewerkt met jonge componisten, geluidskunstenaars en schrijvers om een unieke repertoire vorm te geven voor haar ensembles. Waaronder het Harp Sirens ensemble (harp-sextet), het trio Amici (harp, slagwerk en contrabas) en haar recente project met barokharp en mezzo-sopraan. Zij houdt van theatrale en ruimtelijke aspecten in de muziek en haar inspiratiebron ligt vaak in de architectuur en scenografie.

Michela heeft een concertharp (pedaal harp), een barokharp (triple harp) en een kleine renaissanceharp (met bray-pins) beschikbaar voor dit project. Ook is het mogelijk om elektronica in het stuk te gebruiken, mits de componist dit zelf voorziet en uitvoert.

Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file (MP3). Wil Michela Amici verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken tijdens een de reading sessies in mei. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens Gaudeamus en November Music ten gehore worden gebracht!

Grachtenfestival De OpMaat 12 februari

Wil je voor je je schets instuurt eerst kennis maken met Michela en haar harpen? Dat kan! Tijdens De OpMaat van het Grachtenfestival op 12 februari van 13:00 tot 15:00 kun je Michela de hemd van het lijf vragen. Wil je hier bij zijn, stuur dan vóór 1 februari 2022 een e-mail naar programmering@grachtenfestival.nl met als onderwerp ‘Kennismaking Michela’.

LET OP: Het is optioneel om hier bij te zijn, dus als je er niet kunt zijn mag je nog steeds je werk insturen.

Tijdlijn

  • 12 februari Grachtenfestival Weekend / De OpMaat: kennismaking met Michela
  • 1 april deadline voor eerste schets
  • 8 april selectie van maximaal 8 componisten
  • 23 april reading sessie in Muziekhuis Utrecht
  • 1 mei selectie van maximaal 5 componisten
  • 1 juli opleveren definitieve partituur
  • 12-21 augustus Grachtenfestival (definitieve datum volgt later)
  • 7-11 september Gaudeamus (definitieve datum volgt later)
  • 6 november November Music