Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Tera de Marez Oyens Award 2024

Ben jij een componist en recent afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria? Dien je werk in voor de Open Call van de Tera de Marez Oyens Prijs 2024!

De €2.000 prijs, georganiseerd en aangeboden door de Tera de Marez Oyens Stichting, stelt een geselecteerde componist in staat om een nieuwe korte compositie te schrijven voor een professioneel hedendaags muziekensemble, dat zal worden uitgevoerd tijdens het volgende Gaudeamus Festival.

Criteria

De Tera de Marez Oyens Stichting is op zoek naar een werk (een afstudeerproject of een ander compositieproject gerealiseerd tijdens of kort na de conservatoriumstudies) dat zich onderscheidt door de kwaliteit van de compositie en partituur, originaliteit, en haalbaarheid en het publiek betrekt in een verhaal, in zijn toewijding of sfeer. Er zijn geen beperkingen wat betreft muzikaal genre; stukken met elektronica of performance-elementen kunnen ook meedingen naar de prijs.

Wie kan meedoen?

Alle studenten die een BA of MA programma aan een van de Nederlandse conservatoria hebben afgerond in het academisch jaar 2021/22, 2022/23 of 2023/24 en woonachtig zijn in Nederland, kunnen meedingen naar de prijs.

Nominatieproces

Een jury van componisten, musici en professionals uit het bredere artistieke veld, voorgezeten door David de Marez Oyens, zal drie of vier stukken nomineren, die zullen worden uitgevoerd tijdens het Gaudeamus Festival 2024. Na dit concert zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De geselecteerde componisten worden uiterlijk op 19 juli geïnformeerd over hun nominatie.

De Tera de Marez Oyens Prijs is een stimuleringsprijs, die een relatief groot publiek bereikt dankzij de samenwerking met het Gaudeamus Festival. Houd er bij het aanbieden van je compositie rekening mee dat je als componist gevraagd wordt om zorg te dragen voor de uitvoering van het betreffende stuk, inclusief de organisatie van de uitvoerenden (maximaal 3). Het stuk mag niet langer zijn dan 10 minuten en zal plaatsvinden op een klein (kamermuziek) podium.

Hoe deel te nemen?

Stuur een e-mail met je motivatie en contactgegevens, en voeg toe:

1: de partituur (in PDF);

2: (indien beschikbaar) een geluidsopname, bij voorkeur als een weblink en anders als een MP3;

3: een reflectie of toelichtende opmerkingen over het stuk (max 1 A4);

4: een Curriculum Vitae (max 1 A4).

Het totale pakket mag niet groter zijn dan 20 MB.

Waar en wanneer kun je je aanmelden?

Werken en aanvullende documentatiematerialen kunnen worden verzonden naar prijs[at]terademarezoyens[dot]nl.

Deadline: 23 juni 2024

Meer informatie:

Vragen: David de Marez Oyens - demarezoyensdavid[at]gmail[dot]com

www.terademarezoyens.nl/