playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Combitip: We cannot sleep + Gaudeamus Saturday Night

Combineer 2 concerten op één dag voor een scherpe prijs!

17.00-18.00 We cannot sleep (Theater Kikker)

19.00-00.30 GAUDEAMUS SATURDAY NIGHT (TivoliVredenburg)

We cannot sleep
Componist en regisseur Luke Deane ken je misschien nog van 3 Cars, de operaproductie uit 2015 waarin radiografisch bestuurbare auto’s de hoofdrol speelden in een tragisch liefdesverhaal. Een bijzondere productie, die zowel fans als critici wist te verrassen met deze ongewone combinatie, en die veel indruk maakte bij het publiek tijdens Gaudeamus Muziekweek 2015.

En dan nu Luke Deane’s nieuwste creatie: We Cannot Sleep. Een baanbrekende productie die het publiek door middel van virtual reality onderdompelt in de wereld van de opera. We Cannot Sleep gaat over een unieke relatie tussen een dame en een jong meisje dat in haar dromen verschijnt. Ze raken naarmate de tijd verstrijkt steeds meer gesteld op elkaar, maar zijn zich ook bewust van de vergankelijkheid van hun virtuele vriendschap. De dame lijkt de realiteit steeds verder uit het oog te verliezen, totdat de ware identiteit van het jonge meisje wordt onthuld. Vanaf dan staat hun vriendschap op gespannen voet met de realiteit en staan de verhoudingen op scherp.

Je wordt tijdens de opera voorzien van een VR-bril en geïnstrueerd wanneer deze gebruikt moeten worden. Ben jij klaar voor je allereerste Virtual Reality opera?

GAUDEAMUS SATURDAY NIGHT
De succesformule van vorig jaar, Gaudeamus Saturday Night, krijgt een vervolg!

Een avond volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen: overweldigende soundscapes, wringende minimal music, experimentele elektronica, post-pop, … you name it! Tijdens Saturday Night ervaar je nieuwe geluiden en ontdek je de laatste ontwikkelingen in de muziek.

TivoliVredenburg is met al haar zalen de perfecte locatie voor het spectaculaire muziekaanbod. We vangen Saturday Night aan met het waanzinnige Utrechtse ensemble Insomnio. Zij spelen al 20 (!) jaar zalen plat met hun virtuoze en aanstekelijke spel en openen de zaterdagavond van het festival met bijzondere composities van de spraakmakende componist en muziektheatermaker Heiner Goebbels.

Daarna dagen we je uit met een route langs de grenzen en rafelranden van de (live) elektronica met Zeno van de Broek, vriendelijke indie-classical door Van Dryver, of expressieve industriële, rauwe techno van de Deense SØS Gunver Ryberg. Laat je overdonderen door een avond vol (jonge) makers die met verschillende ingrediënten een compleet eigen stijl bouwen.

Eén ticket voor Gaudeamus Saturday Night geeft toegang tot meer dan 12 verschillende concerten en performances. Een barstensvol festivalprogramma op één avond, met unieke acts waar geen label op te plakken is. Kun jij kiezen uit het geestverruimende muziekaanbod?