Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival / Multi-disciplinaire performance

Arthur Wagenaar & Guido van Hout – Sounds Like Juggling (korte versie)

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, rollende speakers: in Sounds Like Juggling moeten de musici jongleren om muziek uit hun instrumenten te krijgen. Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten voor een fantastisch circus van beweging en klank, waar de spelregels voortdurend veranderen en niets onmogelijk is.

Componist Arthur Wagenaar zoekt voortdurend de grenzen op tussen muziek, theater en performancekunst. In bijna al zijn voorstellingen maakt hij gebruik van zelfgebouwde instrumenten. Met de jongleerinstrumenten van Sounds Like Juggling brengt hij een ode aan patronen: de kracht en de schoonheid van patronen, maar ook het vastzitten in patronen, en vooral het doorbreken van patronen. Een kunst die belangrijker is dan ooit.

Sounds Like Juggling is op de vrijdag, zaterdag en zondag van Gaudeamus op verschillende tijden te zien. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle tijden. Let op: de opvoering op zaterdagavond om 20:00 is de oorspronkelijke lange versie van 1 uur, alle andere uitvoeringen zijn verkorte versies van 30 minuten.

Sounds Like Juggling is ook onderdeel van Festival Tweetakt, (podium)kunstfestival voor iedereen.

Foto: Quinten Swagerman

Partners

Een productie van Guido van Hout en Arthur Wagenaar i.s.m. Veenfabriek, Gaudeamus, Korzo, Werkplaats Diepenheim, Mooi Weer Spelen, Stichting Goed Bezig en Festival Tweetakt.