Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Documentaire Aart Strootman
Festival

Behind the W.A.L.L – Dries Alkemade & Aart Strootman / slotavond

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Componist, gitarist en instrumentenbouwer Aart Strootman won in 2017 de Gaudeamus Award en bracht in 2019 zijn ambitieuze performance W.A.L.L. Voor dit stuk ontwierp en bouwde hij handmatig een indrukwekkende marimba van 21 vierkante meter. Zijn goede vriend, filmmaker en acteur Dries Alkemade volgde Strootman tijdens het maakproces als een ‘fly on the wall’. Aan het slot van de 75e jubileumeditie van de Gaudeamus Muziekweek gaat de resulterende documentaire in première, in TivoliVredenburg – inclusief een Q&A met Strootman en Alkemade – en tegelijkertijd online. Mét een wereldpremière: gloednieuwe muziek van Strootman voor de marimba in een geheel nieuwe gedaante, bespeeld door de twee slagwerkers van xSight@ Percussion duo: Iconoclasm.

De documentaire geeft een unieke kijk in het samenwerkingsproces tussen de componist en de musici, gefilmd vanuit het persoonlijk perspectief van iemand die buiten de hedendaagse muziekpraktijk staat, maar een grote fascinatie heeft voor deze wereld, en in het bijzonder hoe zijn vriend zich daartoe verhoudt.

Deze vertoning is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw tickets te bestellen. Ook zal de documentaire als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.