playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Benefietavond voor Oekraïne

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

We kijken met afschuw naar wat er in Oekraïne gebeurt. Daarom slaan Gaudeamus, TivoliVredenburg en de Russische cellist Maya Fridman de handen ineen voor een benefietavond voor Oekraïne. Tijdens de avond spelen diverse musici (waaronder de Oekraïense pianist Anna Federova en topcellist Misha Maisky) in wisselende samenstellingen muziek uit de rijke en eeuwenoude cultuur van het land. Tussen de muziek door zijn er Q&A’s met historicus Laurien Crump (Universiteit Utrecht) over de wortels van dit conflict en de actuele situatie.

Initiatiefneemster Maya Fridman (Artist in residence bij Gaudeamus 2017-2019) wil door met de Oekraïense pianist Anna Federova op te treden “de verbindende kracht van muziek laten zien en oproepen tot vrede”. Federova stelt dat het voor haar onmogelijk is in woorden uit te drukken wat ze voelt. “Met mijn Oekraïense en Russische afkomst is deze oorlog een onvoorstelbare nachtmerrie die werkelijkheid is geworden.”

De inzet van de musici en spreker is geheel vrijwillig, TivoliVredenburg stelt de zaal en personeel beschikbaar. De volledige ticketopbrengst gaat daarom naar Giro555. Kies een ticketprijs die bij je past.

Dit programma is onderdeel van #hArtForUkraine, waarin talloze culturele instellingen en makers in Nederland hun steun betuigen.

PROGRAMMA

Muziek van o.a. Maxim Shalygin

UITVOERENDEN

Laurien Crump - professor Internationale Betrekkingen (Universiteit van Utrecht)
Maya Fridman - cello
Anna Fedorova - piano
Daria van den Bercken - piano
Misha Maisky - cello
Rosanne Philippens - viool
Anastasia Kozlova - viool
Nicholas Schwartz - contrabas
Konstantyn Napolov - percussie
Trio SonCe - zang, cello, modular synthesizer/fluiten

Partners

TivoliVredenburg
hArtForUkraine