Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival / Buiten

BUI – Luisterroute langs de Nijverheidskade

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het jonge Utrechtse ensemble BUI (‘Bevordering Utrechtse Improvisatie’) maakt multidisciplinaire kunst die reageert op de omgeving, het publiek en het moment. Hun wandelconcert in Amelisweerd was één van de hoogtepunten van Gaudeamus 2020. Dit jaar verkennen ze een geheel andere omgeving: het voormalig industriële gebied-in-wording aan de Nijverheidskade. De route is op drie tijdstippen (12:00, 14:30 en 17:00) te beleven op de zaterdag én de zondag van Gaudeamus 2021.

BUI is ons ensemble-in-residence in 2021. Een jaar lang deden ze onderzoek naar nieuwe vormen van performancekunst, culminerend in hun twee performancedagen op het festival. De onderzoeksvraag die centraal staat: Hoe maak je je als kunstenaar én als inwoner de stad eigen? Kan de stad een canvas voor muziek, performance en kunst worden? Tijdens een meditatieve reis vol improvisatie doen de musici samen met het publiek een poging.

Luisterroute langs de Nijverheidskade is onderdeel van het In Situ/City-project. Dit project werd uitgevoerd in het kader van het ULYSSES-netwerk, en is mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe-programma van de Europese Unie.

Foto: Anna van Kooij

Partners

In Situ/City, BUI, Ulysses Network