playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Composer’s Kitchen – Bozzini Quartet

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Voor de tweede keer haalt Gaudeamus het Canadese Bozzini strijkkwartet naar Nederland. Ook dit keer presenteren we tijdens ons festival graag de resultaten van hun jaarlijkse residentieprogramma Composer’s Kitchen: een combinatie van een workshop, laboratorium, speeltuin en masterclass voor jonge componisten. De vier deelnemers van dit jaar werden gedurende hun residentie begeleid door de veelgeroemde componist Yannis Kyriakides.

Het eerste deel van de residentie vond in april plaats in Montréal, Canada. Voor het tweede deel van hun workshop/masterclass ontmoeten de deelnemers elkaar in Utrecht waar ze te gast zijn bij Gaudeamus.

De Composer’s Kitchen biedt vier jonge componisten (de gelukkigen dit jaar zijn Adam Basanta, Solomiya Moroz, Lise Morrison en James Alexandropoulos-McEwan) de kans om intensief te werken in een creatieve, niet-competitieve en ontspannen sfeer. Ze worden aangemoedigd om te experimenteren, buiten de lijntjes te tekenen en nieuwe stijlen te verkennen bij het schrijven van hun strijkkwartetten. Het resultaat kun je komen proeven tijdens dit concert in de intieme setting en geweldige akoestiek van kunstgalerie KuuB.

Sinds 1999 is het Bozzini Quartet een originele stem in nieuwe, experimentele en klassieke muziek. Afkomstig uit het hyper-creatieve Montréal, treedt het radicaal eigentijdse kwartet buiten gebaande paden en staat bekend om hun risicovolle keuzes, dwars door stijlen, stromingen en trends in, voor zowel bestaande als gloednieuwe composities. Hierbij laten ze zich altijd leiden door hun eigen strenge kwaliteitscriteria. Al met al heeft hen dit een enorm divers repertoire opgeleverd, met meer dan honderdtachtig opdrachtwerken en bijna driehonderd premières. Een concert van Bozzini is een haast religieuze ervaring, mede dankzij hun nauwgezette en haast sensuele aandacht voor detail.

Bozzini Quartet 

Adam Basanta - nieuw werk
Solomiya Moroz - nieuw werk
Lise Morrison - nieuw werk
James Alexandropoulos-McEwan - nieuw werk

Download de programmatoelichting

Partners

Canada Council