playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival / Multi-disciplinaire performance

DE HELLING ZOMERLAB – PREMIÈRE 33’4”

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

De Helling organiseert het allereerste Zomerlab in samenwerking met Imaginary Landscape.

Het is geen concert, het is geen expositie, het is geen diner – maar er is wel live muziek, er is beeld en er is eten. En dat allemaal tegelijk. Je bent geïsoleerd en toch onderdeel van een groep. In 33’4” kijk je niet alleen naar kunst, maar mag je het voelen, proeven, ruiken. Hier luister je niet stilletjes naar muziek, maar mag je ritselen, tikken, knagen. Vergeet netjes eten – alles mag onderzocht, gevoeld, uit elkaar getrokken. Drieëndertig minuten en vier seconden lang ervaar je het tegenovergestelde van stilte. Experimenteer, dompel je onder en laat je verrassen. Bijna alles wat je ziet is eetbaar en alles wat eetbaar is, is plantaardig.

33’4” is gemaakt in het kader van het Zomerlab dat De Helling samen met Imaginary Landscape heeft ontwikkeld. Het Zomerlab biedt ruimte aan Utrechtse makers om te experimenteren met nieuw werk en andere vormen van publieksbenadering. Imaginary Landscape is het geesteskind van Utrechtse maker en muzikant Tom Swart, die projecten maakt op het snijvlak van muziek, klank en beeldende kunst. In dit Zomerlab werkte hij met chef-kok en percussionist Edwin Severijn, beeldend kunstenaar, zangeres en producer Mathilde Nobel, schrijver Christine Geense en celliste, performance artist en maker van suikerinstrumenten Wen Chin Fu samen aan een experimenteel, culinair klankkunstwerk, dat alle zintuigen prikkelt.

Let op: er zijn voor 12 september tickets te koop voor twee rondes. Deze beginnen om 20:00 en 21:30 en duren ongeveer 30 minuten. Ieder ticket biedt toegang aan twee personen, en deze worden per duo op stoelen geplaceerd. Voor deze productie is het niet nodig om een test- of vaccinatiebewijs te tonen.

Beeld door Paulus van Dorsten.