playlist: Podcast Curious Ears Season 2 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Escape – Saskia Lankhoorn

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

We leven in een complexe tijd. Er is (te) veel informatie. Facebook, Instagram, Twitter, en alle andere media produceren een constante stroom aan informatie, die ons dreigt te overspoelen.

Twee van de componisten op dit programma proberen met hun stuk te ontsnappen aan deze alledaagse ‘rat race’. Petra Strahovnik schreef een nieuw werk voor piano en elektronica waarmee ze een plek wil creëren die vrij is van opgedrongen ervaringen. De componiste belooft nieuwe klankwerelden, nieuwe ideeën en nieuwe hersenconnecties om waar te nemen vanuit een nieuw, ander perspectief.

Met flagellatio ii (torso) zoekt Raphaël Languillat naar focus en ruimte. Iets wat hij nog moeilijk terug vindt in de huidige maatschappij die alleen maar streeft naar versnelling, oppervlakkigheid en vooruitgang. Maar verwacht met flagellatio ii (torso) geen verstild en rustgevend werk. Voor de pianist zijn de duistere, snelle, repetitieve tonen een uitputtingsslag die het lichamelijk lijden van de geseling weergeven.

Deze werken en meer worden uitgevoerd door niemand minder dan Saskia Lankhoorn. Een raspianiste die je laat ontsnappen uit het gejaagdheid van alledag.

Foto © Marijn Smulders

Saskia Lankhoorn - piano, elektronica
Clare Gallagher - geluid, elektronica

Petra Strahovnik - Amaranthine
Raphaël Languillat - flagellatio ii (torso)
Kim Heera - Meunii

Download de programmatoelichting

Partners

Dag in de Branding Korean Composers Association