Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Seizoen

Gaudeamus presenteert: King Sisters + Natálie Kulina

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Twee keer per jaar presenteren Gaudeamus en Podium Hoge Woerd muziek die je even helemaal anders laat luisteren – én kijken. In deze editie de muziektheaterperformance Rebuilding a Voice van de King Sisters, voorafgegaan én gevolgd door de performatieve installatie 27 van violist Natálie Kulina in de hal van Podium Hoge Woerd.

KING SISTERS
Is het mogelijk om je eigen stem te vinden in de mal van onze maatschappij? In de muziektheaterperformance Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen – actrice en theatermaker Joske, vocalist en componist Annelie en beeldend kunstenaar en performer Marthe – de (vrouwelijke) stem. Een verrassende combinatie van klank en fysiek spel: een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance.“Een fascinerend a-capella-theaterconcert waarin het spanningsveld tussen uniformiteit en het individu centraal staat.” – Theaterkrant

Joske, Annelie en Marthe Koning – Tekst/spel/muziek/concept
Jessie L’Herminez – Eindregie
Elowise Vandenbroecke – Dramaturgie
Janne Piksen – Componist
Akelei Loos – Kostuum
Neal Groot – Licht en geluidsontwerp

In samenwerking met: Festival Cement en Via Zuid – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg

NATÁLIE KULINA
27 is een preview van een performatieve installatie tussen een klassiek concert en een theatrale/visuele installatie. Het werk is een verkenning van iemands innerlijke monologen en interacties met de buitenwereld in de context van cyclische bewegingen tussen trauma en herstel, subtiel vragen implicerend over grenzen, sociaal/digitaal voyeurisme en keuze van perspectief, en over onze individuele en collectieve verantwoordelijkheden.

27 is geregisseerd, geproduceerd en uitgevoerd door violist Natálie Kulina in samenwerking met componist Amarante Nat, geluidkunstenaar Arieh Chrem en beeldend kunstenaar en scenografe Naida Amorim.