Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

/ Online

Gaudeamus Radio Time met Luke Deane en Boris Bezemer

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Door de jaren heen zijn Luke Deane en Boris Bezemer teruggekeerd naar Stranded FM om ons wilde radio trips in verschillende vormen en soorten te presenteren: een wandeling door verschillende muziek, georganiseerde/geïmproviseerde huiskamer praat en het nieuws brengen met fragmenten en vogelbeelden. Regelmatige items zijn bijvoorbeeld telefonische interviews, call-in commentaren, vereniging threads en live rapportage van het Gaudeamus Festival.

In deze volgende vier uur durende Gaudeamus Radio Time-radiospecial zal het duo zachtjes opnames in je hoofd – of andere ruimtes – verspreiden, incidenteel observaties en overwegingen op verschillende manieren delen en je telefoontje live beantwoorden in de studio op Stranded FM via digitale radio golven.

Luke en Boris

Luke is een conceptuele componist met een sterke focus op zelfexpressie en emotionele pijn; zijn composities hebben zowel speculatieve als humoristische kwaliteiten, waarbij vaak wordt aangetoond dat de kunstenaar faalt in een onmogelijk moeilijke taak op het podium. Luke staat bekend om zijn eigenzinnige benadering van vorm: hij heeft bewegingen gescoord voor live fotografen, voor het bewegen van onbespeelde muziekinstrumenten, heeft werken gecomponeerd voor 66.365 sprekers, composities die alleen in perfecte omgekeerde tijd kunnen worden uitgevoerd en voor vele hypothetische duetten tussen mensen en andere organismen. Ondanks dat het nooit in Wenen is verschenen, behoort het werk van Luke tot de ‘semi-fictieve’ 4e Weense compositie school.

Boris Bezemer: “Kun je de volgende lijn van woorden voortzetten: klassieke muziek -> muziek -> kunst -> cultuur -> samenleving -> wereld -> _?”

Luke Deane: “-> aarde -> hemellichaam -> muziek van de sferen -> mythisch -> barden -> songwriting -> vers -> onderwijs -> wijsheid -> vrede -> stilte -> leegte -> duisternis -> vuil -> bacteriën -> leven -> bewustzijn -> appel valt op je hoofd -> ideeën -> verbinding -> vrienden -> gemeenschap -> scene -> underground -> rave -> extase -> gelukzaligheid -> hedonisme -> zelf -> mij -> ik -> 1 -> 0 -> uit ->”

Boris Bezemer is een mens, kunstenaar en componist. Zijn muziek vindt een expressieve balans tussen het staande been en het spelende been / structuur en toeval / brood en wijn. Hij groeide op met het observeren van het leven, het spelen van gitaar en het programmeren van computers voordat hij ging optreden met wilde elektronica en virtuoze gloeilampen. Een verlangen naar romantiek inspireert Bezemer om op zoek te gaan naar dat element van vreemdheid dat zo essentieel is voor romantiek, omdat hij klankwerelden maakt vol kleur en vreugde waarin ook een gevoel van vervreemding kan zijn. Zeker wanneer de onnatuurlijke aspecten van klanken het overnemen of wanneer zijn muziek in vreemde proporties samenkomt.