playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Gaudeamus Saturday Night 2017

post-pop, maximal music, heavy electronics

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

=> GA NAAR GAUDEAMUS SATURDAY NIGHT 2019

De succesformule van vorig jaar, Gaudeamus Saturday Night, krijgt een vervolg!

Een avond volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen: overweldigende soundscapes, wringende minimal music, experimentele elektronica, post-pop, you name it! Tijdens Saturday Night ervaar je nieuwe geluiden en ontdek je de laatste ontwikkelingen in de muziek.

TivoliVredenburg is met al haar zalen de perfecte locatie voor het spectaculaire muziekaanbod. We vangen Saturday Night aan met het waanzinnige Utrechtse ensemble Insomnio. Zij spelen al 20 (!) jaar zalen plat met hun virtuoze en aanstekelijke spel en openen de zaterdagavond van het festival met bijzondere composities van de spraakmakende componist en muziektheatermaker Heiner Goebbels.

Daarna dagen we je uit met een route langs de grenzen en rafelranden van de (live) elektronica met Zeno van de Broek, vriendelijke indie-classical door Van Dryver, of expressieve industriële, rauwe techno van de Deense SØS Gunver Ryberg. Laat je overdonderen door een avond vol (jonge) makers die met verschillende ingrediënten een compleet eigen stijl bouwen.

Eén ticket voor Gaudeamus Saturday Night geeft toegang tot 15 verschillende concerten en performances. Een barstensvol festivalprogramma op één avond, met unieke acts waar geen label op te plakken is. Kun jij kiezen uit het geestverruimende muziekaanbod?

BLOKKENSCHEMA

Uitvoerenden
Het illustere colletief o k a p i, met musici uit de Amsterdamse improvisatie-scene en De Veenfabriek, is de hele avond present met een uit-gesponnen 'installatieconcert' en tegen de nacht een fel 'popconcert'.

De muziek van Heiner Goebbels, uitgevoerd door Insomnio, was in de jaren '80 en '90 al eigenzinnig en heeft nog niets van die eigenzinnigheid verloren.

s t a r g a z e (aangevuld met TEMKO en trio aXolot) presenteert klassiek in een popesthetiek en speelt werk van nominees Vukosavljević en Strootman en de Nederlandse première van een werk van Mica Levi.

Slagwerk Den Haag brengt bijzonder werk van Mayke Nas, waarin schoolborden in slagwerkinstrumenten veranderen, en een ritueel werk van Aart Strootman.

Mads Emil Nielsen brengt elektro-akoestische 'prepared' sounds.

Het splinternieuwe duo Novikoff-Makowski speelt een korte 'comprovisatie'-set met sax en live elektronica.

Duo Avenue Azure, bestaande uit Pete Harden (gitaar) en Saskia Lankhoorn (piano en zang) spelen songs die geïnspireerd zijn door landschappen, steden en oceanen. Jij als luisteraar wordt een atmosferische klankwereld ingezogen.

Ensemble in residence Kluster5 speelt een eigenzinnige en, stiekem, dansbare set met eigen werk en bij voorkeur zónder bladmuziek.

Zeno van den Broek presenteert Shift Symm, een brute en abstracte audiovisuele ervaring.

Duo Perforator combineert hobo en elektronica in een expressieve set met een flinke dosis humor.

Bij OHM waan je je als bezoeker in een elektronicaspeeltuin alwaar de drie bandleden zorgvuldig hun soundscapes opbouwen met zelfgebouwde instrumenten en non-muzikale instrumenten.

Igor C Silva combineert in zijn werk klassiek instrumentarium met schrijnende live elektronica en lo-fi visuals; hij komt met zijn eigen ensemble Trash Panda Collective.

Lichtere klanken verzorgt het Nederlandse VanDryver, een bijzonder modern klassiek pop ensemble met beklijvende en emotionele songs.

De expressieve techno-set van SØS Gunver Ryberg is industrieel en rauw.