Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

The Hair duo Vera Hofman Sjors van der Mark Gaudeamus
Seizoen

Gaudeamus Sessies #21

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

FB-event

In de onregelmatig plaatsvindende Sessies presenteert Gaudeamus (dé ontwikkelplek voor jonge muziekpioniers) previews, voorproefjes en work-in-progress van eigen producties, jonge ensembles en/of van talentvolle componisten. In Sessie #21 presentaties van The Hair, Flora Koene en Yael Levy en Nikos Kokolakis van Catchpenny Ensemble.

The Hair
De rode krullen van de fluitiste Vera Hofman en het lange steile haar van gitarist Sjors van der Mark bracht hen samen. Maar naast lang haar delen zij een voorliefde voor avontuurlijke muziek. In een divers programma dat reikt van Barok tot aan de 21e eeuw brengen zij de rijke klankwerelden van de twee verschillende instrumenten samen. Hierin worden alle uitersten van de instrumenten, de muzikanten en de emoties van de luisteraar uitgebuit. Zoals zij zelf zeggen: “Dit is The Hair. Geen standaard muziek, geen standaard uitvoering, geen standaard haar.”

Yael Levy en Nikos Kokolakis
Yael Levy en Nikos Kokolakis zijn artistiek leiders van Catchpenny Ensemble, het Haagse ensemble dat in 2019 tijdens de Gaudeamus Muziekweek met drie genomineerden voor de Gaudeamus Award zal samenwerken. Zij stellen het ensemble voor en geven een presentatie van hun residencies afgelopen zomer in Palermo en op Cyprus.

Flora Koene, Niek KleinJan en Julian Wösten
Componist, visuele-muziekmaakster en instrumentenbouwer Flora Koene brengt het stuk ‘Meditation’ voor percussie, tape en visuals. De ritmes zijn geschreven met gebruik van Karnatische technieken. In het tape-gedeelte worden geluiden uit de Zen-meditatie gebruikt, zoals bijvoorbeeld de hartsutra (een tekst die vaak wordt gezongen voor een meditatie) en de klankschaal. Dit wordt gecombineerd met live-visuals van Julian Wösten. Net zoals meditatie een concentratieoefening is, zo is dit stuk ook een concentratieoefening voor de percussionist (Niek KleinJan).