playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Gaudeamus Sessies #18

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Let op: de aanvangstijd van dit concert is gewijzigd.
De Gaudeamus Sessies #18 beginnen om 20:00 (ipv 16:00)!

NB: helaas is het niet mogelijk bij dit concert te pinnen. Aan de kassa kan contant worden betaald.

In de Gaudeamus Sessies presenteren we previews van eigen producties, voorproefjes uit de Muziekweek en work-in-progress van jonge ensembles en (nog) onbekende componisten. Op het programma van deze 18de editie staan eerste presentaties van nieuw werk van Ivan Vukosavljević en Maya Fridman & Gagi Petrovic.

Ivan Vukosavljević
De Servische componist en gitarist Ivan Vukosavljević woont sinds enkele jaren in Den Haag, alwaar hij in 2017 zijn Master Compositie behaalde aan het Koninklijk Conservatorium. Vukosavljević was afgelopen jaar genomineerd voor de Gaudeamus Award en presenteerde prachtige composities voor Ensemble Klang, stargaze en Kluster5. Vukosavljević boetseert zijn composities zoals een beeldend kunstenaar sculpturen creëert: langzaam ontstaat een prachtig (geluids)beeld.
In deze Gaudeamus Sessie presenteert Vukosavljević nieuw werk waarin hij een elektrisch gitaar in een vleugel legt. De resonanties van beider snaren spreiden hierdoor een buitengewoon intens en intiem geluidspalet tentoon. Vukosavljević wordt bijgestaan door pianist Il Hoon Son.

Maya Fridman & Gagi Petrovic
Dit elektro-akoestische duo, bestaande uit cello, live elektronica en twee stemmen (mezzosopraan en bas-bariton), heeft een exploratieve en expressieve houding. Fridman & Petrovic maken hybride muziek, zowel in stijl als technologisch. Ze integreren muzikale elementen uit verschillende praktijken, zoals klassieke muziek, hedendaagse compositie, songwriting, ondergrondse elektronica en hun gedeelde achtergrond in Oost-Europese muziek. Hun stemgeluid en de klanken van de cello worden gecombineerd met het nieuw ontwikkelde technologische instrument GEST, dat met behulp van handgebaren auditieve transformaties vormt. Fridman & Petrovic creëren nieuwe verbindingen tussen oude en nieuwe instrumenten om liedjes te zingen die je nog nooit eerder hebt gehoord. Vanavond presenteren ze hun eerste compositie Abstract Piece No. 1 en leggen ze uit hoe ze te werk gaan.

Dit project maakt deel uit van de 1-jarige residentie van Maya Fridman bij Gaudeamus.

Foto: Ivan Vukosavljević © Anna van Kooij