playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Gaudeamus Sessies #19

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In de Gaudeamus Sessies presenteren we previews van eigen producties, voorproefjes uit de Muziekweek en work-in-progress van jonge ensembles en (nog) onbekende componisten. Op het programma van deze 19de editie staan eerste presentaties van Fors Seulement, Microcakes en Aurélie Lierman op het programma.

Componist Manuel Sánchez García viel in 2015 op met twee werken in de Gaudeamus Muziekweek. Vulnus is een samenwerking tussen blokfluitist/zangeres Irene Sorozábal, zanger/componist Georgi Sztojanov en componist Manuel Sánchez García. Samen vormen zij Fors Seulement. Vulnus is volgens de makers een verkenning van de kracht van kwetsbaarheid. Vulnus ontwikkelt zich in drie residenties bij Gaudeamus en in deze Sessie worden de eerste resultaten met publiek gedeeld.

Onder de noemer Microcakes ontwikkelen 4 studenten van HKU Muziek en Technologie hun audio-culinaire installatie Microchaps. Met stichting Klinklaar doen ze onderzoek naar de relatie tussen geluid, smaak en eten om die te vormen tot een speelse interactieve experience. Schuif aan bij Microcakes’ Microchaps waar je zintuigen worden gestimuleerd door excentrieke smaken en vernieuwende klanken.

Aurélie Lierman gaat in zee met But What About (BWA) een jong en beloftevol ensemble voor nieuwe muziek uit Den Haag. Taal en communicatie is de rode draad in dit nieuwe werk, met als werktitel (Non) Humanisme & Animisme. Via dit nieuwe stuk voor BWA vist Lierman voor het eerst uit hoe (moderne) vormen van animisme alle zichtbare en onzichtbare werelden helpt te verbinden, te decoderen, te vertalen. Presentator Jochem van der Heide vraagt haar het hemd van het lijf over deze nieuwe productie.