Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Seizoen

Gaudeamus Sessies #22

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In de onregelmatig plaatsvindende Sessies presenteert Gaudeamus (dé ontwikkelplek voor jonge muziekpioniers) previews, voorproefjes en work-in-progress van eigen producties, jonge ensembles en/of van talentvolle componisten. In Sessie #22 presentaties van duo Nadezda Filippova (piano) en Vitali Karagkezidis (compositie) en een try-out van een nieuwe compositie van Wilbert Bulsink uitgevoerd door Rosa Ensemble.

YouTude – Nadezda Filippova (piano) en Vitali Karagkezidis (componist + visuals)
YouTude is een werk voor solo piano en elektronica over de visuele eeuw. We leven in een tijd waar visuals en bovenal video’s op grote schaal en voornamelijk worden gebruikt om de wereld van de consument tegemoet te komen. YouTude is een stuk dat inspiratie put uit deze maatschappij, waar platforms voor het delen van video het primaire medium zijn voor entertainment, opvoeding, informatie, marketing, propaganda en alle andere aspecten van het leven in de samenleving.

Aan/Uit – Wilbert Bulsink / Rosa Ensemble
Aan/Uit is een studie naar mogelijkheden om publiek mede-uitvoerder te laten zijn van een concert. Componist Wilbert Bulsink schreef een stuk waarbij het publiek zelf de compositie beïnvloed en zo actief mede-uitvoerder wordt. Niet door zelf een instrument te bespelen, te switchen van kanaal op een koptelefoon of via een smartphone, maar eenvoudigweg door het geluid van de voorstelling in de concertzaal geheel, gedeeltelijk of juist niet te dempen door je vingers in je oren te steken. Door deze simpele handeling ontstaat er een unieke beleving van het geluid.

Nadezda Filippova - piano
Vitali Karagkezidis - compositie + visuals

Wilbert Bulsink - compositie
Willem Wits - beeld
Rosa Ensemble:
Anna voor de Wind - klarinetten
Jeroen Kimman - elektrisch gitaar
Peter Jessen - contrabas, stem
Willem Wits - overheadprojector

Partners

TivoliVredenburg