Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Seizoen

Gaudeamus Sessies #23

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In de onregelmatig plaatsvindende Sessies presenteert Gaudeamus (dé ontwikkelplek voor jonge muziekpioniers) previews, voorproefjes en work-in-progress van eigen producties, jonge ensembles en/of van talentvolle componisten. In Sessies #23 gloednieuw werk van Gagi Petrovic & Trash Panda Collective, Merel Vercammen en Maya Fridman.

Componist Gagi Petrovic is geen onbekende bij Gaudeamus. Zo schreef hij drie jaar terug in opdracht van Gaudeamus met Zeno van den Broek het sterke Ob-literate, dat afgelopen najaar is uitgebracht op het Unsounds-label. Petrovic is een nieuwe samenwerking gestart met het energieke Trash Panda Collective. Hij schrijft in etappes een nieuwe compositie voor het collectief en presenteert vandaag de eerste schetsen en fragmenten van de samenwerking.

Onze musician in residence Maya Fridman speelt composities voor cello en stem. Waaronder de NL-première van Reið-Hagall-Bjarkan van de tijdelijk in Amsterdam neergestreken Canadees/IJslandse componist en cellist Fjóla Evans, wiens werk eerder werd gespeeld tijdens een Bang on a Can Marathon in New York. Van David Lang, één van de oprichters van Bang on a Can, speelt Fridman vanavond Heroin. Een bijzondere bewerking van de gelijknamige song van The Velvet Underground, die bijna neigt naar een trage Cello Suite van Bach.

Violiste Merel Vercammen houdt van improviseren. In een stijl die ze beschrijft als “vrij klassiek” is ze op zoek naar improvisaties in een klassieke stijl. Geïnspireerd door een rijke orgeltraditie waar veel ruimte is voor improvisatie, creëert ze muziek in het moment. Komende zomer brengt zij op TRPTK een album met haar improvisaties uit, waar zij onder andere samenspeelt met Bernadeta Astari, Ties Mellema en Rembrand Frerichs. Tijdens deze sessies zal zij optreden met Maya Fridman en Bernadeta Astari.

Gagi Petrovic & Trash Panda Collective
Maya Fridman
Merel Vercammen, Maya Fridman en Bernadeta Astari