playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Gaudeamus Sessies #25: Rieteke Hölscher + Udo Prinsen

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

In de onregelmatig plaatsvindende Sessies presenteert Gaudeamus try-outs, voorproefjes en work-in-progress van jonge ensembles en talentvolle componisten, eigen producties of van partnerorganisaties. In Sessies #25 een try-out van Rieteke Hölscher en een zeer korte experimentele samenwerking tussen Udo Prinsen, Rob van den Broek en Oene van Geel.

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Dit geldt voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs.

Rieteke Hölscher – Keystones deel 1 – Creatie
Een vertelling in vogelvlucht over onze duurzame schepping. Bijbelverhalen bevatten een oeroude, universele wijsheid die zich op persoonlijke wijze kenbaar wil maken. Met de iconische Bijbelse / mythologische personages Lilith en Eva geeft de componist hierop een persoonlijke visie en belicht ze thema’s uit het menselijk leven waarin oude en moderne werelden samenkomen. In deze eerste scènes worden complexe emoties van de mensheid door de eeuwen heen – zoals geloof, verleiding, verbanning, liefde, angst en hoop – muzikaal tot leven gebracht.

PROGRAMMA

Rieteke Hölscher – Keystones Part One – Creation
    Ouverture
1. Incredible Prayer
2. When Night is Almost done
3. Who Has Seen the Wind
4. Temptations 
5. Chorus of Invisible Angels

UITVOERENDEN

Itzel Medecigo – mezzo-soprano / dans
Ensemble Cross Meeting:
Joel Vega Salgado – hobo
Kirsti Apajalahti – viool
Pau Marquès i Oleo – cello
Rieteke Hölscher – piano

Creations is mede tot stand gekomen dankzij het Investeringsfondsmuziek van Bumastemra en het Ministerie van OCW.

Udo Prinsen – Cello Rob
Udo Prinsen onderhoudt een platform voor zeer korte experimentele samenwerkingen met musici genaamd Mini Music Movies. Grafische muzieknotatie en de custom made muziekinstrumenten van Rob van den Broek (Stichting QEM) inspireerden hem tot een vormonderzoek waarin hij cello ‘Rob’, in de film bespeeld door Oene van Geel, een hoofdrol geeft.