playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

KuuB Concert: Aart Strootman

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Dit nieuwe concertseizoen strijkt Gaudeamus met intieme concertprogramma’s neer in KuuB, een galerie annex multifunctionele ruimte voor kunst en cultuur in het museumkwartier van Utrecht. KuuB is een prachtige locatie voor exposities van hedendaagse kunst, maar leent zich ook bijzonder goed voor onalledaagse kamermuziekconcerten volledig gewijd aan de nieuwste muziek. Aan jonge muziekpionier én winnaar van de Gaudeamus Award 2017 Aart Strootman de eer om ons nieuwe seizoen af te trappen met een concert in KuuB.

Aart Strootman is een baanbrekend gitarist/componist die de muziekindustrie van deze tijd behoorlijk doet opschudden. Zijn intellect, eigen stempel en frisse blik op muziekgenres en –stijlen maken hem een prominent figuur in de hedendaagse muziek. Als winnaar van de Gaudeamus Award 2017 wordt hij door de jury geprezen als “een performer, een improvisator, een uitvinder en unieke componist. Hij benadert compositie met een uitzonderlijke frisheid en weet het geluid van elk instrument in een ensemble opnieuw uit te vinden tot in het fijnste detail.”

Strootman stelde een programma samen met gitaarbewerkingen van composities van Aphex Twin en Erik Satie en origineel werk voor gitaar van Morton Feldman, Anthony Fiumara en van Strootman zelf.

Gratis drankje na afloop van het concert inbegrepen.

Lees meer over muziekpionier Aart Strootman tijdens Gaudeamus Muziekweek 2017