playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

KuuB Concert: Ezequiel Menalled & Maribeth Diggle – Falling

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Falling is een zestig minuten durende performance voor sopraan, elektrische gitaar en live elektronica, ontwikkeld door sopraan Maribeth Diggle en componist en gitarist Ezequiel Menalled. Geïnspireerd door de ‘Slow Movement’ en de noodzaak om onze tijd en ons innerlijke tempo te heroveren in een steeds duizelingwekkende wereld, combineert Falling elementen van tekst en muziek in een intieme presentatie. Met echo’s van een gemoderniseerde Liederabend en een wens om een brug te slaan naar de wereld van vandaag, richt Falling zich op details terwijl we vooruit blijven gaan.

Dit concertseizoen strijkt Gaudeamus met intieme concertprogramma’s neer in KuuB, een galerie annex multifunctionele ruimte voor kunst en cultuur in het museumkwartier van Utrecht. KuuB is een prachtige locatie voor exposities van hedendaagse kunst, maar leent zich ook bijzonder goed voor onalledaagse kamermuziekconcerten volledig gewijd aan de nieuwste muziek. Als charismatisch dirigent van Ensemble Modelo62 is Ezequiel Menalled een goede bekende van Gaudeamus en zijn muziektheaterstuk Falling past uitermate goed in de intieme en rustieke sfeer van KuuB.

Gratis drankje na afloop van het concert inbegrepen.

Ezequiel Menalled was te gast in de Gaudeamus uitzending op StrandedFM en sprak met Martijn Buser over Falling. Luister hier naar de gehele uitzending.

Foto © Ilja Vlietstra