playlist: Gaudeamus Highlight Selectie playlist
terug

KuuB Concert: Ezequiel Menalled

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de aandachtsboog van de 21ste eeuwse mens dreigt af te zakken naar het niveau van een goudvis. Dit gegeven vormt het uitgangspunt voor het zestig minuten durende muziektheaterstuk Falling voor sopraan, elektrische gitaar en live elektronica.
Falling is een intieme performance ontwikkeld en gecoproduceerd door de Duitse sopraan Maribeth Diggle en de Argentijnse componist en gitarist Ezequiel Menalled. Geïnspireerd door de ‘Slow Movement’ gaan ze op zoek zoek naar wegen om de tijd en ons innerlijke tempo te heroveren.

Dit concertseizoen strijkt Gaudeamus met intieme concertprogramma’s neer in KuuB, een galerie annex multifunctionele ruimte voor kunst en cultuur in het museumkwartier van Utrecht. KuuB is een prachtige locatie voor exposities van hedendaagse kunst, maar leent zich ook bijzonder goed voor onalledaagse kamermuziekconcerten volledig gewijd aan de nieuwste muziek. Als charismatisch dirigent van Ensemble Modelo62 is Ezequiel Menalled een goede bekende van Gaudeamus en zijn muziektheaterstuk Falling past uitermate goed in de intieme en rustieke sfeer van KuuB.

Gratis drankje na afloop van het concert inbegrepen.