playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

LP-presentatie: Zeno van den Broek & Gagi Petrovic + Jessica Sligter

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Op 29 november komen 2 lp’s uit in een gloednieuwe serie van Gaudeamus en avant-gardeplatenlabel Unsounds: Ob-Literate van Zeno van den Broek & Gagi Petrovic en Untitled #2 (The Mute) van Jessica Sligter & Wilbert Bulsink. In Orgelpark Amsterdam worden de LP’s gepresenteerd met een live uitvoering van Ob-Literate en een solo-optreden van Jessica Sligter.

Geïnspireerd door de filosofie over The Destructive Character van Walter Benjamin, Dick Raaijmakers en de poëzie van Adam Staley Groves creëren Zeno van den Broek en Gagi Petrovic in Ob-Literate een intense en vervreemdende luisterervaring. Het stuk ging in première in de Nicolaïkerk in Utrecht in 2016 en wordt nu hernomen.

Untitled #2 (The Mute) is de tweede samenwerking tussen zangeres/componist Jessica Sligter en componist Wilbert Bulsink en ging in première tijdens November Music in Den Bosch in 2016. Sligter werkt in de experimentele uithoeken van de popmuziek. In september 2018 verscheen haar nieuwe solo album Polycrisis.yes!, dat centraal staat tijdens haar solo set met synthesizers en elektronica.

SPECIALE DEAL:

Voor €35 kun je beide lp’s + een kaartje voor deze avond kopen (normale prijs: €47). Kies tijdens het bestelproces voor de kaartsoort ‘Entreeticket INCL 2 LP’s’. Tijdens de presentatie in Orgelpark liggen de lp’s voor je klaar.

Zeno van den Broek & Gagi Petrovic - concept, beeld, objecten, compositie
Stephanie Pan & Anat Spiegel - sopraan
Florian de Backere, Kevin Walton & Arnout Lems - bariton
Jacob Lekkerkerker - orgel
Pedro Matias - dramaturgie
Thomas Koopmans - geluidstechniek
Elizabet van der Kooij - lichtontwerp

Zeno van den Broek & Gagi Petrovic - Ob-Literate

Jessica Sligter - zang, elektronica, synthesizers

Partners

Unsounds, Orgelpark