playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen / Concert

New Traditions #2

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Tijdens Gaudeamus New Traditions hoor je muziektradities van over heel de wereld op een avontuurlijke én feestelijke manier samenvloeien. Een doorlopende serie concertmiddagen in Podium Hoge Woerd in samenwerking met Gaudeamus – dé Nederlandse organisatie voor nieuwe klanken door jonge muziekpioniers.

Meral Polat Trio
Het Meral Polat Trio van de bekende zangeres/actrice voert je op een meanderende reis langs Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, desolaat en zielsnijdend. Gevoegd bij Merals eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van haar vader Ali Ihsan Polat onderneemt het trio een louterende zoektocht. Oude universele verhalen die vandaag een nieuwe betekenis krijgen.

Meral Polat – stem/ percussie
Chris Doyle – gitaar / toetsen
Frank Rosaly – drums

Sabr Ensemble
Sabr is een ensemble samengesteld door de Iraanse componist Farid Sheek. Invloeden uit de westerse (hedendaags) klassieke traditie én eeuwenoude Perzische muziek vinden elkaar in een eclectisch, weemoedig maar toch hoopvol geluid. Sabr is Perzisch voor ‘geduld’, en de frase ‘Sabr, sabr!’ wordt vaak gebruikt om mensen te kalmeren en gerust te stellen. Op dezelfde manier probeert Farid Sheek, de componist van het Sabr Ensemble, het publiek hoop en verbinding te brengen. Met als leidraad Farids motto: ‘Met muziek kun je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden.’

Mohsen Masoumi – zang
Doriene Marselje – harp
Maya Fridman – cello
Farid Sheek – percussie

Partners

Podium Hoge Woerd