playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen / Gratis

Podcasts: Curious Ears

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Voor pasgeboren baby’s is alle geluid gelijkwaardig. Pas later leren we wat valse noten zijn, wat harmonie is, wat in de maat is en wat eruit. Hoe luister je dan later naar muziek die haaks staat op wat je gewend bent? In andere maatsoorten, met andere harmonieën, andere structuren? In deze Engelstalige Curious Ears podcastserie speciaal gemaakt voor Gaudeamus geven musici uit verschillende culturen een hoogstpersoonlijke introductie op de muziek waar zij verliefd op zijn. Ze laten muziek horen, nemen je mee in hun luisterervaring, vertellen en zingen.

SEIZOEN 2

In maart 2021 trapte gitarist en componist Aart Strootman een nieuwe serie af van 6 afleveringen van onze podcast Curious Ears. Dit keer wordt iedere podcast vergezeld van een interview met de podcastmaker door Gaudeamus-programmeur Jonás Bisquert over de achtergronden en het maakproces van de podcast.

Ep. 4 Aliona Yurtsevitch

Ep. 3 Nizar Rohanna

 

Ep. 2 Peni Candra Rini

 

Ep. 1 Aart Strootman

SEIZOEN 1

Het eerste seizoen van Curious Ears bestond uit 3 podcasts speciaal gemaakt voor het festival van 2020 en geïntroduceerd in een gezamenlijke Zoom-sessie met Jonás.

Luister hier naar de podcasts op Spotify .
Luister hier naar podcasts op Apple Podcasts .