playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival

Presentatie IRCAM Workshop: Spatialisation

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Voorafgaand aan en tijdens de Gaudeamus Muziek zal de IRCAM Research Workshop plaatsvinden. IRCAM (Institute for Research and Coordination in Acoustics/Music), gevestigd in Parijs, is een van ’s werelds grootste openbare onderzoekscentra gewijd aan zowel muzikale expressie als wetenschappelijk onderzoek. Twee afgevaardigden van IRCAM, de Franse computermuziekcomponisten Benjamin Thigpen en Jean Lochard, gaan samen met zes jonge componisten aan de slag met ‘spatialisation’ in elektronische muziek.

Met ‘spatialisation’ wordt de projectie en lokalisatie van geluidsbronnen in een ruimte of de ruimtelijke beweging van geluid bedoeld. De participanten aan de workshop zijn al geselecteerd, maar mocht je toch nieuwsgierig zijn naar ‘spatialisation’ en naar de resultaten van deze workshop, dan ben je welkom bij deze presentatie.

De volgende studenten zijn geselecteerd voor de workshop: Matthee de Bruin, Joris van Suijdam, Julius van IJperen, Roel Weerdenburg (allen van HKU Music & Technology), Lucie Nezri en Siamak Anvari (van KC Den Haag Sonology Department).

Foto © Ralf Schmid @ ZKM, Kalfsruhe

HKU Music & Technology
Matthee de Bruin
Joris van Suijdam
Julius van IJperen
Roel Weerdenburg

KC Den Haag Sonology Department
Lucie Nezri
Siamak Anvari

Partners

Ulysses Network, Creative Europe