playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Rumi Cycle (foto Anna van Kooij)
Festival

Rumi Cycle – Jabiz Hafizi, Arash Roozbehi & Amin Amel Ebrahimi

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

De teksten van de Perzische dichter en filosoof Jalal ad-Din Mohammad Rumi (1207-1273) weten al ruim zeven eeuwen lang mensen over heel de wereld te inspireren met hun tijdloze meditaties op spiritualiteit en liefde. De Iraanse componist Amin Amel Ebrahimi schrijft in opdracht Gaudeamus een liedcyclus  voor pianist Jabiz Hafizi en bariton Arash Roozbehi rondom deze teksten, waarin het culturele en muzikale erfgoed van Iran en de Westerse compositiepraktijk op een evenwaardige manier samenkomen. Rumi-expert Sipko den Boer geeft een inleiding en draagt de gezongen gedichten in het Engels voor.

In deze politiek roerige tijden, waarin verschillende culturen steeds meer mengen maar ook steeds vaker botsen, zien Ebrahimi, Hafizi en Roozbehi een kans voor dialoog. Elkaar wederzijds accepteren, leren kennen en begrijpen, zowel muzikaal als daarbuiten, is het leidende principe achter deze liedcyclus.

Dit concert is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw tickets te bestellen. Ook zal het concert als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.

Partners

Nederlandse ambassade in Tehran, Persian Dutch Network