playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival / Gratis

Saturday Night Online

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het is inmiddels een vaste prik in het programma van de Gaudeamus Muziekweek: de Gaudeamus Saturday Night, het festival-in-een-festival waarin hedendaags gecomponeerde muziek, elektronica en experimentele pop samenkomen. Dit jaar gaan we volledig online, met een 7,5 uur durende show aaneengesmeed door Bec Plexus en No Compliments.

Bec Plexus en No Compliments zijn ook wel bekend als musici/ componisten/bandgenoten Brechtje van Dijk en Allison Wright. Vorig jaar debuteerden ze gloednieuw eigen materiaal tijdens de Saturday Night, nu bieden ze het podium aan anderen. 7,5 uur lang presenteren ze een naadloze stroom van uitdagende audiovisuele werken door jonge makers, als een frisse flashback naar de experimentele hoogtijdagen van het middernachtelijke MTV in de jaren ’90.

Met grensverleggende online werken van Tak-Cheung Hui, Anna voor de Wind & Trevor Grahl, Carmen Jaci & Triangle, Genevieve Murphy, Maxim Shalygin & Viktoriia Vitrenko, Guenter Råler, Frieda Gustavs, Rafaele Andrade, Parrish Smith en Darian Thomas. Plus live verrassingsoptredens gecureerd door Stranded FM en over de avond verspreide bijdragen van het eigenzinnige ensemble Oerknal.

Tussen 20:00 en 21:00 gaat de stream over naar het concert van Kluster 5, dat Slagwerk den Haag & Zeno van den Broek vervangt.