playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Festival / Gratis

Screen Dive / Live

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Screen Dive, gemaakt in samenwerking met Gaudeamus tijdens de pandemie van 2020, is een interactieve website en virtuele speeltuin met een spannende verzameling samenwerkingen en artistieke onderzoeken. In 2021 zet Screen Dive een nieuwe stap, ondersteund door het Stimuleringsfonds, en ontwikkelt het zich tot een netwerk van internationale samenwerkingen tussen componisten, hackers, creatieve codeurs en beeldend kunstenaars. Screen Dive werkt nauw samen met Gaudeamus Muziekweek en biedt laboratoriumondersteuning voor nieuwe interacties en experimenten.

Bezoek Screen Dive 24/7 online:

Gaudeamus Screen Dive

Nu uitgebreid met 4 gloednieuwe opdrachtwerken:

  • Eleni-Ira Panourgia – Web-canvas
  • Richard Hughes – EDO SYNTH
  • Umut Eldem – Brief Gaze of the Infinite Maze
  • Daniel Treystman & Amos Peled – ++ | v++ | z++ | s++

Bovendien zal Screen Dive dit jaar niet alleen online plaatsvinden, maar ook uit het digitale domein in de fysieke wereld stappen. Gedurende het hele festival zullen er in TivoliVredenburg meerdere gaming stations aanwezig zijn waar je alle Screen Dive games in een sociale setting kunt spelen, en je kunt de installatie refract me, deflect you door Ruben Kotkamp zien.

De voorstelling Liberation Through Hearing is tijdens de Gaudeamus Saturday Night te beleven en de workshop Fake News / Stay Tuned tijdens Electronica For Lovers Dag 1. Op donderdag 9 september is er van 16:30 tot 18:30 een online workshop door Amy Brandon over haar Screen Dive-werk Boundary.

Beeld © Brief Gaze of the Infinite Maze by Umut Eldem

Partners

Stimuleringsfonds