playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seminar Jonas Bisquert
Festival / Gratis

Seminar: Inspiraties en kansen in een kosmopolitische muzikale omgeving

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

De tijd dat je als componist opgroeide in een vastomlijnd muzikaal (veelal West-Europees) kader en maar weinig meekreeg van wat daarbuiten gebeurde is voorgoed voorbij. Ook de scheidslijn tussen ‘professionele’ en ‘amateur’-muziek wordt steeds onduidelijker: er valt immer soms net zoveel inspiratie te vinden bij muzikanten op een bruiloft of een feest als in de concertzaal. Je eigen muzikale identiteit vind je meer en meer door je te voeden en te verrijken met die van de ander.

Onder leiding van moderator en Gaudeamus-programmeur Jonás Bisquert worden in dit seminar nieuwe uitdagingen en kansen onderzocht in een voortdurend veranderende kosmopolitische wereld. In verschillende lezingen, tafelgesprekken en een panel met jonge makers, organisatoren, onderwijsspecialisten en musici loodst moderator Bisquert ons langs diverse vraagstukken, hete hangijzers en nieuwe trends.

De sprekers en participanten tijdens het seminar zijn allemaal afkomstig uit de rest van het festivalprogramma: Nai Barghouti maakt een van de Nieuwsgierige Oren-podcasts; Amin Amel Ebrahimi schreef de Rumi Cycle voor Zhabiz Hafizi en Arash Roozbehi; van Frieda Gustavs en Nuno Lobo klinkt werk in videovorm tijdens het Lunchpauzeconcert en de Saturday Night Online; en Rafaele Andrade geeft op zaterdag 12 en zondag 13 september een workshop Designing a reprogrammable instrument.

Dit seminar is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw (gratis) tickets te bestellen. Ook zal het seminar als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.

Facebook-event

DEELNEMERS

Rafaele Andrade
Nuno Lobo
Frieda Gustavs
Amin Ebrahimi
Nai Barghouti