playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Senses Working Overtime 2017 – Sound Art Expositie

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Senses Working Overtime is een expositie waarin publiek uitvoerder wordt. Jouw rol als actieve deelnemer is essentieel; kijken en luisteren volstaan niet langer. Als publiek word je ondergedompeld in een zintuiglijke ervaring of acteer je in een interactieve installatie waar je zelf de voorstelling initieert en manipuleert. Door het creëren van een ervaring, door je te laten ruiken, proeven en voelen wordt er voorbijgegaan aan je ratio en direct op je onderbewustzijn ingespeeld. Je bent tegelijkertijd de performer en het schouwspel. Jonge kunstenaars en makers uit verschillende disciplines integreren nieuwe technologieën met elementen uit de podiumkunsten. We dagen je uit om je over te geven aan dit kabinet van performatieve installaties en zintuiglijke performances!

Klik op de lees meer knop voor meer informatie per installatie of download het blokkenschema.

NB: Een aantal performances zijn al vol. Vanaf 16:30 uur bent u van harte welkom voor de installaties en performances van Senses Working Overtime. Vanaf dat moment kunt u naar:
– De vier doorlopende installaties;
– Meet the Artist om 17:30 uur;
– Tasteful Turntable om 19:20 uur;
– Zvov Sensory om 19:00 uur.

TICKETS:

Entree tot de expositie Senses Working Overtime kost € 10 en hiervoor heb je een hele dag toegang tot de expositie en alle installaties. In verband met beperkte capaciteit van een aantal installaties dien je op de dag zelf aan de kassa in Het Huis een plek te reserveren voor ALICE en Zvov Sensory.

Voor Tasteful Turntable kun je een los ticket à € 7,50 aan de deur kopen of online de combi Entree + Tasteful Turntable boeken voor € 17,50. Dan ben je direct gegarandeerd van een plek!
Klik op de ‘bestel tickets’ button voor zowel de entree als de combi ticket.

Sensory Showers, Panauditum, Fluid Resonance en Oscillation zijn doorlopend te bezoeken.

NB: de kaartverkoop voor Senses Working Overtime zoals aangegeven in het programmaboekje is niet correct. Onze excuses voor het ongemak.

ALICE – Thanasis Deligiannis / I/O
ALICE is een performatieve installatie, geïnspireerd op het boek Through the Looking-Glass, and What Alice Found There, waarin jijzelf toeschouwer én performer bent. Samen met een kleine groep ‘spect-actors’ kom je terecht in een trans-reële omgeving waarin de fysieke en virtuele wereld versmelten. Wat is echt in deze wereld die je een spiegel voorhoudt? Droomde je dezelfde droom als de anderen?
ALICE is ontwikkeld I/O’s artistieke team: Thanasis Deligiannis – artistieke directie en compositie, Roelof Pothuis – decor- en lichtdesign, David Jonas – creative coding. Daarnaast is Thanasis Deligiannis artist in residence bij Gaudeamus.
vr 8 september | 15:00 & 15:40 & 16:20 & 19:00 & 19:40 uur | max 7 pers. per keer
Let op: er worden stroboscopische effecten gebruikt in deze installatie.

TASTEFUL TURNTABLE – Lars Kynde & Nikolaj Kynde
Hoe wordt onze perceptie van de smaak van voedsel beïnvloed door geluid? Deze vraag is het uitgangspunt voor Tasteful Turntable. De Deense broers en componisten Lars en Nikolaj Kynde ontwikkelde samen met chef-kok Mette Martinussen een roterende tafel waar 24 kleine gerechten aan jou wordt gepresenteerd. Bij het proeven van de gerechten hoort de gast simultaan een gesynchroniseerde soundtrack via een hoofdtelefoon, die afgestemd is op de smaak van ieder gerecht. Elk geluid is hapje voor hapje met uiterste precisie gecomponeerd. Eet smakelijk!
vr 8 september | 13:00 & 14:40 & 16:40 & 19:20 uur | max 12 pers. per keer

SENSORY SHOWERS – Vinny Jones
In Sensory Showers creëren lichtontwerper Vinny Jones en geluidsontwerper Felipe Ignacio immersieve ruimtes, waarbinnen specifieke combinaties van geluidscomposities, licht en geur herinneringen oproepen bij het publiek. Herinneringen en associaties waarmee de bezoeker zijn eigen verhaal kan maken. Sensory Showers geeft net als bij computer- en videospelletjes een spannende blik op de mogelijkheden van een narratieve ervaring in een live-setting.
vr 8 september | vanaf 13:00 doorlopend 

ZVOV SENSORY – Zvov Trio & Yvonne Freckmann
Geblinddoekt wordt je bij de hand genomen in de speelruimte. Eenmaal in de geïsoleerde ruimte hoor je snaarinstrumenten spelen die om je heen bewegen. Met behulp van verschillende geprepareerde voorwerpen, wandelen de musici van Zvov rond het publiek en introduceren zij de stimuli aan elke persoon om zo een frisse en spannende ervaring te creëren. Elk geluid, aanraking en geur wordt uitvergroot in deze persoonlijke en intieme ontdekkingstocht zonder zicht.
vr 8 september | 13:20 & 15:40 & 19:00 uur | max 17 pers. per keer

PANAUDITUM – Zeno van den Broek
Panauditum is een installatie gebaseerd op de rol die geluid speelt bij controle en surveillance in onze maatschappij. We zijn ons bewust van het belang en de privacy van ons uiterlijk en de beelden die we delen, terwijl het bewustzijn van hoe waardevol en intiem het geluid is dat we produceren veel minder is.
Panauditum is een resonerende muursculptuur die werkt met de geluiden die bezoekers van de expositie Senses Working Overtime onbewust produceren. De installatie creëert een constant evoluerende compositie waarin deze opnames gecombineerd worden met vooraf opgenomen elektromagnetische klanken van communicatiemiddelen.
vr 8 september | vanaf 13:00 uur doorlopend

FLUID RESONANCE – Ricky van Broekhoven
Fluid Resonance, een ontwerp van geluidskunstenaar Ricky van Broekhoven, is een interactief audiovisueel muziekinstrument dat geluidsenergie gebruikt om golfpatronen te genereren in water. Het instrument bespeel je door je handen te bewegen in het wateroppervlak, hiermee breng je veranderingen aan in het elektromagnetische veld. Die veranderingen, golfbewegingen, bepalen de frequentie (toonhoogte) en amplitude (toonsterkte) van het geluid. Elke kleine beweging is al hoorbaar én zichtbaar.
vr 8 september | vanaf 13:00 uur doorlopend

OSCILLATION – Pépé Heijenberg
In 2013 ging Pépé Heijenberg gebukt onder een burn-out. Deze ervaring was voor hem het startpunt voor het op gang brengen van de dialoog over deze mentale aandoening. Het doel van Oscillation is niet om je een burn-out te laten ervaren, maar om je de wereld van ritme te laten zien en hoe wij omgaan met de ritmes die de onze verstoren. Met Oscillation is Heijnberg in 2017 afgestudeerd aan de opleiding Interactieve Performance Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
vr 8 september | vanaf 13:00 uur doorlopend
Let op: deze installatie staat buiten op de hoek van de Boorstraat / Amsterdamsestraatweg.

lees meer