playlist: Gaudeamus 2019 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Senses Working Overtime 2018

Sound art expo

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Senses Working Overtime omvat een grote verscheidenheid aan performatieve installaties en zintuiglijke performances. We dagen je uit actief deel te nemen en al je zintuigen open te stellen voor deze eigenzinnige collectie.

Foto © Aurélie Lierman

Download het tijdsschema hier

(Non) Humanism & Animism – Aurélie Lierman & But What About
Een performatieve geluidsinstallatie waarin iedere bezoeker een draadloze ‘silent disco’ FM hoofdtelefoon op krijgt. Ervaar Liermans hybride en radiofone klankwereld met akoestische muziek, stemexperiment, foley (geluidseffecten), ‘Afrique Concrète’ en abstracte elektronica.

BLOOS – Marte Boneschansker
Met composities van Matthías Sigurðsson brengt BLOOS, de nieuwe voorstelling van Marte Boneschansker, een intieme theaterervaring in bed. BLOOS gaat over datgene waar we het niet over hebben. Over sensuele pleziertjes zoals met je hand in een zak met rijst glijden of een ijsklontje op je borst laten smelten. Over versieren, versierd worden en ergens naar verlangen. Voor BLOOS sprak Marte met verschillende vrouwen tussen de tien en de honderd over intimiteit en sensualiteit. Gelegen in een eenpersoonsbed luister je naar één van deze vrouwen. Ieder bed vertelt een ander verhaal van een andere generatie.

MYRIAM – Dyane Donck
Componist/installatiekunstenaar Dyane Donck werkt aan projecten waarin ze hedendaagse gecomponeerde muziek combineert met pop en elektronische muziek. Ze ontwikkelt nieuwe ideeën en technieken die een brug slaan tussen de gewone werkelijkheid en de kunstwereld. Door middel van koptelefoons en een speciale 3D-audiotechnologie ontstaat een heel nieuwe concertervaring: zeer intens, heel intiem en privé, en overrompelend driedimensionaal.

Raumklang – Zeno van den Broek & Robin Koek​
Raumklang is een project gericht op het creëren van locatie-specifieke en vierdimensionale sculpturen bestaande uit klank, ruimte en tijd. Deze sculpturen reflecteren, versterken en verdiepen de auditieve eigenschappen van de omringende architectuur. Je erva​art​ een driedimensionaal object dat je enkel kun​t​ waarnemen met het gehoor. Door je te bewegen door de ruimte ervaar je​ de ruimtelijke vorm van het sculptuur en ontwikkelt de bijbehorende klankcompositie in de vierde dimensie: tijd.

ihscale – Eirik Brandal
Eirik Brandal heeft een fascinatie voor ‘circuit bending’, een elektronische tool om onverwachte klanken te genereren. In zijn nieuwe installatie ihscale, een interactief instrument, zien we dit terug. De sculpturen van ihscale zijn uitgerust met sensors en produceren gestemde geluidsgolven. De sensors zijn verspreid opgesteld in de ruimte. Door je te verplaatsen maak je akkoorden en creëer je op een speelse wijze met andere bezoekers een compositie.

Microchaps – Microcakes
Onder de noemer Microcakes ontwikkelen vier studenten van HKU Muziek en Technologie hun audio-culinaire installatie Microchaps. Ze doen onderzoek naar de relatie tussen geluid, smaak en eten en vormen dit om tot een speelse interactieve smakelijke beleving. Samen met je tafelgenoten bestuur je de compositie of beïnvloed je het geluidslandschap door het eten van heerlijke aperitieven. Microchaps gebruikt nieuwe technieken zoals ‘Face-tracking’ en ‘Capacitive-sensing’ om te meten hoe je eet, hoe snel je kauwt en wat je eet. Schuif aan bij Microcakes’ Microchaps waar je zintuigen worden gestimuleerd door excentrieke smaken en vernieuwende klanken.

lees meer

Aurélie Lierman & But What About - (Non) Humanism & Animism
Marte Boneschansker - BLOOS
Dyane Donck - MYRIAM
Zeno van den Broek & Robin Koek - Raumklang
Eirik Brandal - ihscale
Microcakes - Microchaps