playlist: Podcast Curious Ears Season 2 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar hoofdevent
Festival

No Patent Pending #37 – iii

Onderdeel van Senses Working Overtime 2019 – Dag 1

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het Huis Utrecht 18:45 – 20:00

No Patent Pending is een rondtrekkende performancereeks van het Haagse kunstenaarscollectief iii – kort voor Instrument Inventors Initiative – met experimentele presentaties op het raakvlak tussen geluid, beeld en lichaam.

No Patent Pending # 37 is een origineel programma met drie interdisciplinaire werken ontwikkeld door Mariska de Groot, Matteo Marangoni, Jo Caimo en Dieter Vandoren. Een schitterende showcase van gloednieuwe gereedschappen, instrumenten en oplossingen die het lichaam uitbreiden, je zintuigen herontwerpen, bestaande media en codes hacken en tijd en ruimte opnieuw uitvinden.
Shadow Puppet? Is een audiovisuele voorstelling geïnspireerd door de visuele muziek van de Russische avant-garde. Een veld van wervelende lichtpatronen wordt verkend door een danser die met zijn aanraking licht in geluid transformeert. Lampyridae zijn kunstmatige wezens die onderling communiceren via licht en geluid. Samen vormen ze een zwerm pulserende entiteiten, die gezamenlijk een fragiele en onvoorspelbare ruimte creëren.
Koorvorming is een participatieve prestatie in de voetsporen van de kunststroming Dada. Het publiek is uitgenodigd om samen te zingen. Het publiek wordt hierin begeleid door een vooraf opgenomen stem, die functioneert als een muziekpartituur.

LET OP: Dit concert maakt deel uit van Senses Working Overtime. Wil je alleen dit concert bijwonen? Je kunt ook een los ticket kopen.

 

 

PROGRAMMA

Shadow Puppet? - Mariska de Groot en Dieter Vandoren
Lampyridae - Matteo Marangoni en Dieter Vandoren
Koorvorming - Jo Caimo

Foto © Ed Jansen

Registreer voor festival updates
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.