playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Synthese – Ragazze Quartet & Jessica Ekomane

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Synthese is een zoektocht naar de samensmelting van drie op het eerste gezicht sterk verschillende genres; modern klassiek, elektronica en pop. Gaudeamus en EKKO zijn partners van Synthese en de kaartverkoop gaat via de website van laatstgenoemde.

De komende Synthese staat in het teken van ruimte en ritme. In het Pieter Baan Centrum voert het Ragazze Quartet het voor hen speciaal geschreven The Evergreen uit van Caroline Shaw. Shaw is de jongste winnaar ooit van de Pulitzer Prize voor compositie en heeft eerder samengewerkt met Kanye West en Roomful of Teeth. In The Evergreen laat Shaw zich inspireren door mens-natuur relaties en onderzoekt ze ruimtelijke concepten en hoe die worden gebruikt om de natuur vorm te geven.

Deze thema’s klinken na in het werk van de elektronische producer Jessica Ekomane die op een spatiaal geluidssysteem creëert ze met subtiele verschuivingen en ruimtelijke effecten een fysieke en cathartische geluidservaring. Jessica Ekomane heeft in 2019 haar installatie gepresenteerd op de Biennale in Venetië en speelde eerder op CTM festival en Unsound.

Partners

Synthese, EKKO