playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
Seizoen

Synthese: BEA1991 + Postland

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Synthese is een muzikale beleving waar je de verschillende dwarsverbanden tussen modern klassiek, elektronische en popmuziek ervaart op onconventionele locaties in Utrecht.

Ervaar de nieuwe editie van Synthese in één van de meest bijzondere monumenten van Nederland: Landhuis Oud Amelisweerd. Als je goed kijkt, vind je achter iedere deur een verhaal. Als je goed luistert, hoor je de klanken van vroeger tussen de muziek door.

Op vrijdag 23 juni gaan de deuren van het landhuis voor één keer voor ons open. Wandel door de gangen en strijk neer in een van de prachtige kamers. Bewonder het handgeschilderde Chinese behang uit de 18e eeuw terwijl het Utrechtse collectief Postland verschillende werken ten gehore brengt. Daarna beklimmen we de trap naar de zolder voor een speciale show van experimentele popartiest BEA1991.

Let op: vanwege de intieme setting is slechts een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dit evenement vindt plaats in twee rondes: om 19:00 uur en 21:15 uur.

BEA1991
BEA1991 is een unieke stem binnen de popmuziek. Ze maakt met haar unieke stem gedeconstrueerde popliedjes, ondersteund door soundcollages en vervreemdende visuals. Haar eerste EP (2014) werd al goed ontvangen door onder andere The Guardian en gedraaid op BBC Radio. BEA1991 werkte samen met Blood Orange en deed al projecten voor onder andere Palais de Tokyo, HBO en Tommy Jeans.

Postland
Postland is een Utrechts muziekcollectief dat sinds 2020 bestaat. Het collectief richt zich op het programmeren en uitvoeren van actuele, hedendaagse klassieke muziek. De vijf musici van Postland bewegen zich al enige tijd in de toplaag van de brede Europese hedendaagse muziekscene, maar zijn ook geworteld in andere muziekgenres zoals klassieke muziek, improvisatie, wereldmuziek en pop. Ze werken regelmatig met muziekgroepen als Asko/Schönberg, Slagwerk Den Haag en Alamo Race Track.

PROGRAMMA

Edison Denisov – Oda
Sofia Gubaidulina – Pantomime
Giacinto Scelsi – Mantram
Sofia Gubaidulina – Sonatina
Elliott Carter – Esprit Rude/ Esprit Doux no. 1
Elliott Carter – Esprit Rude/ Esprit Doux no. 2

Partners

Synthese
EKKO