playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

SCREEN DIVE: Screen Swarm presentatie & JAM

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Screen Dive, ons online platform voor interactieve audiokunst, overbrugt tijdens Gaudeamus 2022 de kloof tussen de online en offline wereld met een breed scala aan workshops, optredens, jams en meer.

Op de slotdag vindt een feestelijke onthulling plaats van Screen Swarm: een project waarin twee teams onder leiding van Elizabeth Jigalin en Anne La Berge twee maanden lang samenwerkten om stukken te creëren die de real-life festivalervaring en de virtuele wereld samenbrengen; die zich met het publiek bezighouden als gegevenspool; deelnemers, proefpersonen, acteurs, performers, enz.; een echte hybride van “IRL” (in het echte leven) en digitaal.

Dit wordt gevolgd door de Screen Dive JAM-viering! Een dubbele viering die het einde markeert van het traject van Screen Dive in de afgelopen twee jaar, in samenwerking met Gaudeamus en met steun van het Stimuleringsfonds. Het begon midden in de pandemie in september 2020, met het uitvinden en lanceren van dit platform in de wereld, met 20 nieuwe werken van creatievelingen van over de hele wereld. Het team en de deelnemers van Screen Dive vieren dit met een feestelijke jam op basis van de psychedelische geluidswerelden die je op Screen Dive vindt. Maar JIJ kunt ook meedoen! Doe mee met je laptop, tablet of telefoon, of doe mee met een muziekinstrument/stem en ga vanaf het scherm met ons op reis. Iedereen is uitgenodigd! Dus niet alleen professionele musici, maar iedere fan van scherm en geluid. Meld je aan als je mee wil doen: screendive@gaudeamus.nl

Screen Dive is genereus ondersteund door een projectbijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.