Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival

We cannot sleep

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Componist en regisseur Luke Deane ken je misschien nog van 3 Cars, de operaproductie uit 2015 waarin radiografisch bestuurbare auto’s de hoofdrol speelden in een tragisch liefdesverhaal. Een bijzondere productie, die zowel fans als critici wist te verrassen met deze ongewone combinatie, en die veel indruk maakte bij het publiek tijdens Gaudeamus Muziekweek 2015.

En dan nu Luke Deane’s nieuwste creatie: We Cannot Sleep. Een baanbrekende productie die het publiek door middel van virtual reality onderdompelt in de wereld van de opera. We Cannot Sleep gaat over een unieke relatie tussen een dame en een jong meisje dat in haar dromen verschijnt. Ze raken naarmate de tijd verstrijkt steeds meer gesteld op elkaar, maar zijn zich ook bewust van de vergankelijkheid van hun virtuele vriendschap. De dame lijkt de realiteit steeds verder uit het oog te verliezen, totdat de ware identiteit van het jonge meisje wordt onthuld. Vanaf dan staat hun vriendschap op gespannen voet met de realiteit en staan de verhoudingen op scherp.

Je wordt tijdens de opera voorzien van een VR-bril en geïnstrueerd wanneer deze gebruikt moeten worden. Ben jij klaar voor je allereerste Virtual Reality opera?

We cannot sleep is een productie van het Grachtenfestival Amsterdam; zij maakten bovenstaande reportage van de voorstelling.

Foto © Jeroen C. van Zijp

Componisten
Luke Deane

Uitvoerenden
Fiona Robertson - viool
Evgeniya Peschanskaya - altviool
Maya Fridman - cello
Benjamin de Boer - contrabas
Konstantyn Napolov - percussie
Ekaterina Levental - zang

Partners

Combineren met