playlist: Gaudeamus Highlight Selectie playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

While we are Both – Insomnio

gitaar, genomineerd werk, verwondering

Het Utrechtse ensemble Insomnio mag natuurlijk niet ontbreken in de Gaudeamus Muziekweek. In hun ‘(t)huiszaal’ Hertz opent het ensemble de festivalzaterdag.

In het werk confluence/divergence van Sebastian Hilli, genomineerd voor de Gaudeamus Award, heeft de akoestisch gitaar een complexe solistische rol. Insomnio gitariste Nelleke Ter Berg zal haar tanden erin gaan zetten. Met een lengte van een klein half uur is Hilli’s werk de hoofdmoot van dit programma.

De jonge Zuid Koreaanse Eun-Ji Anna Lee brak met Intaglio door tijdens de Wittener Tagen für neue Kammermusik 2016. Met dit triowerk vormt zij als het ware een brug tussen Hilli en het werk van Lawrence Dunn (eveneens genomineerd voor de Gaudeamus Award). In Dunn’s While we are both voor sopraan en tape klinkt een zekere lichtheid door, onschuld zelfs. In Dunn’s universum is het fijn toeven met genoeg ruimte voor verwondering.

Insomnio o.l.v. Ulrich Pöhl

Sebastian Hilli - confluence/divergence
Eun-Ji Anna Lee - Intaglio
Stylianos Dimou - for Violectra
Lawrence Dunn - While we are both
Bart de Vrees - For flute or piano or mandolin or percussion or bassoon or guitar or violin or harp or clarinet  or..........