Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

Festival

While we are Both – Insomnio

Dit event heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele concertprogramma.

Het Utrechtse ensemble Insomnio mag natuurlijk niet ontbreken in de Gaudeamus Muziekweek. In hun ‘(t)huiszaal’ Hertz opent het ensemble het slotweekend.

In het werk confluence/divergence van Sebastian Hilli, genomineerd voor de Gaudeamus Award, heeft de akoestisch gitaar een complexe solistische rol. Met een lengte van een klein half uur is Hilli’s werk de hoofdmoot van dit programma. In Dunn’s While we are both voor sopraan en tape klinkt een zekere lichtheid door, onschuld zelfs. In Dunn’s universum is het fijn toeven met genoeg ruimte voor verwondering.

De jonge Zuid Koreaanse Eun-Ji Anna Lee brak met Intaglio door tijdens de Wittener Tagen für neue Kammermusik 2016. De Griek Stylianos Dimou was in 2015 genomineerd voor de Gaudeamus Award. Hij schreef zijn nieuwe werk speciaal voor Insomnio’s eerste violist Mieko Kanno. Het programma sluit af met een commissie van Gaudeamus aan Bart de Vrees. Dit werk is geschreven voor een flexibele instrumentatie, en zal door het voltallige ensemble onder handen genomen worden.

Insomnio o.l.v. Ulrich Pöhl
Petri Kumela – gitaar
Natasha Young – sopraan
Mieko Kanno – viool

Sebastian Hilli - confluence/divergence
Eun-Ji Anna Lee - Intaglio
Stylianos Dimou - for Violectra
Lawrence Dunn - While we are both
Bart de Vrees - For flute or piano or mandolin or percussion or bassoon or guitar or violin or harp or clarinet  or..........

Download de programmatoelichting

Partners

Korean Composers Association