playlist: Gaudeamus Recordings playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar programma

Workshop: Live Coding and Algorithmic Composition – Timo Hoogland

Workshop Timo Hoogland (foto Carolien Teunisse)

Ben je een componist of musicus en was je altijd al nieuwsgierig naar algorithmic composition? In deze workshop maak je kennis met de live coding omgeving Mercury, een eenvoudig te lezen en toe te passen programmeertaal die speciaal ontwikkeld is voor live compositie en uitvoering van elektronische muziek. Je leert het programmeren van verschillende ritmes, het afspelen van geluidsfragmenten en het componeren van melodieën volgens compositietechnieken zoals serialisme, generatieve algoritmes, kansberekeningen en meer!

Creative Coding Utrecht (CCU) is hét platform voor digitale creativiteit. CCU stimuleert makers, verbindt organisaties en sectoren, inspireert publiek en deelt kennis met leerlingen, hobbyisten en ict-professionals. CCU biedt mogelijkheden voor een eerste verkenning van creative coding en opkomende technologieën, maar biedt ook verdieping voor de artistieke praktijk van professionals. We brengen onze scene samen met Gaudeamus door twee workshops te organiseren, waarin je leert muziek te maken door middel van code.

Deze workshop is voor een beperkt publiek live te bezoeken in TivoliVredenburg. Klik rechts om uw (gratis) tickets te bestellen. Ook zal de workshop als livestream te zien zijn. Daarbij kun je een donatie doen volgens het pay-as-you-like principe. Voor meer informatie check de tickets & info pagina.