playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Award Ensembles 2020: VONK en Zöllner-Roche

In de aankomende Gaudeamus Muziekweek 2020 (9-13 september) zijn Ensemble VONK en het Zöllner-Roche Duo onze Award Ensembles. Tijdens het festival spelen zij gloednieuwe opdrachtwerken van de vier genomineerden voor de Gaudeamus Award. Werk dat de jonge componisten in nauwe samenwerking met de Award Ensembles schrijven.

Zöllner-Roche zullen werken met Annika Socolofsky en Matthew Ricketts. Muziekpioniers Gen Tanaka en Jenny Beck werken met Ensemble VONK.

Ensemble VONK
In VONK werken vier musici en een componiste samen aan nieuwe producties. Het ensemble heeft een sterk eigen geluid door de originele bezetting van sopraan, saxofoons, klarinetten en slagwerk. Open-minded en grensverleggend bouwt het ensemble sinds de oprichting in 2015 aan een nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. Inmiddels zijn er 24 composities in opdracht van het ensemble geschreven. In 2019 presenteerde de groep haar debuutalbum Whose arm is that? Op dit moment werkt VONK aan een productie in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Tilt.

Zöllner-Roche Duo
Klarinettiste Heather Roche en accordeoniste Eva Zöllner zijn twee van de meest veelzijdige en flexibe stemmen in de hedendaagse muziek. Beiden staan bekend om hun experimentele uitvoeringen en verkenningen van de technische grenzen van hun instrumenten. Ze komen samen in concerten die in het teken staan van voortdurend veranderende esthetieken en benaderingen. Avontuurlijk musiceren, creatief risico’s nemen en innovatie kenmerken hun werk. In samenwerking met componisten uit verschillende werelddelen creëren ze nieuw en opwindend repertoire en brengen dit naar het podium.