playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Bijdrage FPK voor compositieopdrachten

Gaudeamus heeft een toekenning van € 100.000,- voor een nieuwe Reeks compositieopdrachten ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Door deze financiële ondersteuning kunnen wij in de jaren 2020 en 2021 Nederlandse en in Nederland woonachtige componisten opdrachten verstrekken voor nieuw werk.

De commissie spreekt haar waardering uit over “de belangrijke rol die Gaudeamus vervult in de ontwikkeling van hedendaagse muziek” en de “voorbeeldfunctie voor andere organisaties”. Met deze ondersteuning gaan voor ons jubileumjaar onder meer Yannis Kyriakides, Genevieve Murphy, Aart Strootman, Celia Swart, Wilbert Bulsink, Richard Ayres en Igor C Silva nieuwe composities schrijven voor verschillende bezettingen.

Ook goed nieuws van het Fonds Podiumkunsten in de nieuwe 2P-regeling – het verbinden van produceren en presenteren: het Fonds Podiumkunsten stelt aan Gaudeamus een budget beschikbaar voor het vervaardigen van een documentaire over Gaudeamus Award-winnaar Aart Strootman en zijn nieuwe project W.A.L.L, dat hij momenteel voor o.a. Slagwerk Den Haag schrijft.

Filmmaker Dries Alkemade volgt Aart bij zijn schrijf- en ontwikkelproces. Een preview van de documentaire is op 4 september te zien vlak voor de première van W.A.L.L op de openingsavond van de Gaudeamus Muziekweek.