playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Fonds 21 geeft tweejarige steun aan Gaudeamus

We zijn erg blij met de toekenning van een bedrag van 100.000 euro door Fonds 21 ter ondersteuning van onze festivals in 2021 en 2022. Het is de tweede keer dat het om een tweejarige bijdrage aan Gaudeamus gaat. Dat zorgt voor een stevige basis onder al onze plannen voor de komende twee festivaledities. Ook biedt de toekenning voor twee jaar ons de mogelijkheid om langdurige samenwerkingen te kunnen realiseren, nationaal en internationaal.

Martijn Buser, artistiek directeur van Gaudeamus: ‘De ruimhartige bijdrage van Fonds 21 betekent een belangrijke stap om ook de komende twee jaar een hoogwaardig en gevarieerd festivalprogramma neer te kunnen zetten. Topkwaliteit, vernieuwing en het bereiken van een nieuw of ander publiek is belangrijk voor Fonds 21, het zijn tevens kernelementen van onze eigen visie waarin we elkaar vinden. Jonge makers hebben het moeilijk in deze langdurige coronacrisis. We zijn blij dat we talentvolle musici en componisten weer het vooruitzicht van een podium kunnen bieden om nieuw werk te maken en voor publiek uit te voeren.’

Het festival vindt dit jaar plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 september. We houden natuurlijk rekening met maatregelen die dan nog gelden, maar gaan ervan uit dat we ons programma zowel live als online kunnen aanbieden. Daarvoor werken we nauw samen met onze vaste partners TivoliVredenburg, Muziekhuis Utrecht, Het Huis Utrecht, Kunstruimte Kuub, Nicolaikerk en Theater Kikker die bewezen hebben dat ze bezoekers veilig kunnen ontvangen. Achter de schermen zijn we al druk bezig en we kijken reikhalzend uit naar het moment dat we ons publiek weer kunnen ontmoeten.

(foto Anna van Kooij)