playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Stagiair gezocht Gaudeamus Festival 2024 (16-32 uur)

Wil je leren wat er allemaal bij komt kijken om een festival te organiseren – van programmering tot productie en marketing – of wil je eigen ideeën in de praktijk brengen? Voel je je thuis in een omgeving waarin artistieke vernieuwing en het opzoeken van muzikale grenzen centraal staan? Houd je van uitdagingen, en geniet je van een dynamische en hectische werkomgeving? Gaudeamus is op zoek naar een stagiair om het vaste team te ondersteunen.

Wat is Gaudeamus?
Vernieuwing en vooruitgang komt van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. Dat doen we door middel van een jaarlijks festival, compositie-opdrachten, de Gaudeamus Award, concertreeksen en residenties. Al sinds 1945 laat Gaudeamus nieuwsgierige muziekliefhebbers kennis maken met de (gecomponeerde) muziek van morgen: ongehoorde combinaties van genres, frisse perspectieven op de concertpraktijk en radicale nieuwe uitvindingen op het gebied van klank en podiumkunst, zonder grenzen of oorkleppen. Het festival vindt in 2024 plaats van 4 t/m 8 september.

Omschrijving
Als stagiair word je onderdeel van het festivalteam en leer je hoe je van A tot Z een evenement opzet. Dit begint met de artistieke conceptontwikkeling, de hands-on productie en uiteraard de promotie. Je loopt mee met het artistieke team van Gaudeamus, maar krijgt de kans om alle facetten van de organisatie van een festival te leren kennen. De stage is inhoudelijk en uitvoerend, in overleg ook te combineren met een (afstudeer)onderzoek.

Het takenpakket, te ontwikkelen in overleg, kan er als volgt uitzien:

  • Contact onderhouden met ensembles en componisten
  • Het faciliteren van repetities en het seizoensprogramma
  • Verzamelen tekst- en beeldmateriaal
  • Het bijhouden en aanvullen van de website
  • Contact onderhouden met en materiaal aanleveren bij partners, locaties en culturele agenda’s
  • Meewerken aan nieuwsbrieven en social media
  • Inhoudelijk ontwikkelen van en meedenken over contextprogramma’s zoals seminars en lezingen
  • Het zelfstandig organiseren en produceren van een programmaonderdeel
  • Interviews afnemen met componisten
  • Assisteren bij kantoorklussen

Profiel
Gaudeamus zoekt een student (m/v/x), type teamspeler, leergierig en met een brede muzikale interesse; je wilt leren wat er komt kijken bij het organiseren van een festival en wil hier graag inhoudelijk en creatief in meedenken. Je spreekt (en schrijft) een goed woordje Engels en Nederlands, houdt van aanpakken en je kent je weg in Utrecht. Je volgt een relevante opleiding MBO / HBO / WO (Organisatie-, Cultuur-, of Mediastudie).

Gaudeamus streeft naar een diverse en inclusieve organisatie. Herken je je niet precies in bovenstaande profiel, maar wil je je wel heel graag inzetten voor Gaudeamus en de nieuwe muziek? Schroom vooral niet te reageren met jouw verhaal. 

Periode
Vanaf april tot en met het festival in september (2-4 dagen, in overleg). Ruimere beschikbaarheid vanaf de 2e week van augustus oplopend tot voltijds beschikbaarheid in de festivalweek is gewenst. Thuiswerken is in overleg mogelijk, maar we streven naar tenminste een 50/50-verdeling van thuiswerken / aanwezigheid op ons kantoor in Utrecht. Er is een stagevergoeding beschikbaar van €350 per maand bij vijf volledige stagedagen per week.

Contact
Heb je interesse? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 15 maart onder vermelding van ‘vacature stagiair’ naar Benjamin van Vliet benjamin@gaudeamus.nl. Voor vragen kun je ook naar dit adres mailen.