playlist: Podcast Curious Ears Season 2 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Gaudeamus zoekt stagiair(e) communicatie & marketing

In aanloop naar de Gaudeamus Muziekweek 2019 zijn we op zoek naar een

Stagiair(e) Communicatie & Marketing
Als stagiair(e) communicatie & marketing krijg je een eigen takenpakket en verantwoordelijkheden. Je neemt volop deel aan het uitvoeren van de communicatie- en marketingstrategie en als volwaardig lid van het festivalteam krijg je de kans om werkervaring op te doen binnen een flexibele festivalorganisatie en de wereld van de nieuwe muziek. De stage is inhoudelijk en uitvoerend en in overleg ook te combineren met een stageproject of -onderzoek.
Het festival Gaudeamus Muziekweek vindt plaats van 4 t/m 8 september 2019.

Werkzaamheden
Je takenpakket ziet er zo uit:

  • het plaatsen van content op website, sociale media, nieuwsbrief
  • uitvoeren van crosspromotie
  • coördinatie distributie promotiemateriaal (affiches, flyers, boekjes)
  • verzamelen tekst- en beeldmateriaal ten behoeve van het programmaboek en de website
  • aanjagen van promotie bij de deelnemende ensembles en componisten van het festival
  • bijhouden (online) uitladders en culturele agenda’s
  • perslijsten bijwerken en aanvullen
  • adressenbeheer
  • aankleding festivallocaties en verspreiding promotiematerialen
  • uitvoeren & opmaken programmatoelichtingen

Je komt te werken in een klein team, waar een grote mate van zelfstandigheid en een flexibele werkhouding van je gevraagd wordt. Naast bovenstaande taken is er ruimte voor een nader in te vullen stageproject of (afstudeer)onderzoek.

Profiel
Gaudeamus zoekt een student (m/v), type teamspeler, leergierig en met een brede muzikale interesse; je wilt leren hoe je doelgericht (online) promoot en je bent creatief. Je kunt goed uit de voeten met social media, beeldbewerking en contentmanagement. Je spreekt (en schrijft) een goed woordje Engels, houdt van aanpakken en je kent je weg in Utrecht. Relevante opleiding MBO / HBO / WO (bijv. Organisatie-, Communicatie-, Marketing-, Cultuur-, of Mediastudie).

Gaudeamus streeft naar een diverse en inclusieve organisatie. Herken je je niet precies in bovenstaande profiel, maar wil je je wel heel graag inzetten voor Gaudeamus en de nieuwe muziek? Schroom vooral niet te reageren met jouw verhaal.

Periode
Vanaf maart tot en met het festival in september (2-4 dagen, in overleg). Er is een stagevergoeding.

Gaudeamus
Gaudeamus Muziekweek presenteert, organiseert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van de jonge muziekpioniers. Sinds haar oprichting 70 jaar geleden, maakt de stichting zich hard voor muziekpioniers wereldwijd, biedt hen een ontwikkelplek en podium en brengt zo de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek vindt sinds 2011 plaats in Utrecht. Het is dé internationale ontmoetingsplek voor jonge componisten en muziekpioniers wereldwijd. Een belangrijk onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek is de uitreiking van de Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor componisten onder de 30 jaar.

Buiten het festival organiseren we concertseries i.s.m. TivoliVredenburg en Gaudeamus Sessies, waarin jonge ensembles en componisten de ruimte krijgen om hun work-in-progress te presenteren. Daarnaast brengen we co-producties met o.a. Le Guess Who? en Grachtenfestival.

Contact
Interesse? Stuur je CV + motivatie naar ingrid@gaudeamus.nl.

Voor vragen kun je ook contact opnemen met Ingrid Beer (Marketing & Beleid)
E. ingrid@gaudeamus.nl of
T. 030-8200114 (aanwezig ma, wo & do).