playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Koninklijke onderscheiding voor Gaudeamus-directeur Henk Heuvelmans

Op de slotavond van de Gaudeamus Muziekweek 2020 in TivoliVredenburg, is festivaldirecteur Henk Heuvelmans benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ap Reinders van de gemeente Stichtse Vecht reikte hem deze hoge Koninklijke Onderscheiding uit voor zijn grote verdiensten op het terrein van de hedendaags gecomponeerde muziek.

Sinds 1991 is Henk Heuvelmans directeur van de Gaudeamus Muziekweek. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot ‘meneer Gaudeamus’. Hij heeft de stichting blijvend op de kaart gezet in de nationale culturele sector. In 2006 werd Henk Heuvelmans voor zijn verdiensten al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vandaag is hij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Met zijn pensionering in januari 2021 komt er een eind aan zijn indrukwekkende loopbaan in de muziekwereld.

Nieuwe directeur en zakelijk leider
Martijn Buser, sinds 2011 werkzaam als programmeur bij Gaudeamus, wordt per 1 januari 2021 de nieuwe artistiek directeur. Daarnaast treedt Rogier van Splunder per 1 oktober 2020 aan als zakelijk leider.