Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

terug naar nieuwsberichten

Nieuwe composities in opdracht van Gaudeamus

Jaarlijks verstrekt Gaudeamus aan diverse jonge muziekpioniers een opdracht tot het schrijven van nieuw werk. Niet alleen draagt Gaudeamus de zorg voor de totstandkoming van nieuw werk, Gaudeamus is ook afnemer en trekt coproducenten aan. Vrijwel alle opdrachten gaan tijdens de Gaudeamus Muziekweek in première en vervolgens is Gaudeamus aanjager voor een verdere (inter-)nationale bespeling.

Dankzij de structurele bijdrage van het Fonds Podiumkunsten staan ook in 2018 meerdere spiksplinternieuwe opdrachtwerken op het programma. Waaronder een nieuw werk van Aurélie Lierman in samenwerking met But What About én een gezamenlijke compositie van Georgi Sztojanov en Manuel Sánchez García.

Onder de noemer Vulnus werkt het trio Fors Seulement, bestaande uit blokfluitist/zangeres Irene Sorozábal, tenor/componist Georgi Sztojanov en componist Manuel Sánchez García, aan een muziektheatraal werk dat in première gaat tijdens Gaudeamus Muziekweek 2018. Vulnus is een verkenning van de kracht van kwetsbaarheid. De drie makers ontwikkelen het project gedurende drie residenties bij Gaudeamus waarbij ze tussentijds korte presentaties zullen geven aan geïnteresseerd publiek. De eerste resultaten kun je zien op zondag 22 april tijdens Gaudeamus Sessies #19

Meer weten? Lees dan verder over talentontwikkeling bij Gaudeamus  en bekijk het overzicht van alle opdrachten verstrekt in 2017 en 2018.