Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren

terug naar nieuwsberichten

Talent voor het voetlicht

Ook het afgelopen jaar gaf Gaudeamus ruimte aan jonge talenten om zich verder te ontwikkelen en bood hen een podium, netwerk en onderzoeksplek. Gaudeamus verstrekte verschillende opdrachten voor het componeren van nieuw werk en de makers van het Utrechtse BUI werden door middel van een residentie voor langere tijd verbonden aan de organisatie. Om deze programma’s voor talentontwikkeling mogelijk te maken, werkt Gaudeamus onder andere nauw samen met Fonds Podiumkunsten en het Europese Ulysses netwerk.

BUI ensemble-in-residence
In 2020/2021 is BUI (Stichting Bevordering Utrechtse Improvisatie) ensemble-in-residence. Hun magische Walking Concert, een van de hoogtepunten van de afgelopen Muziekweek, werd vastgelegd in een korte documentaire die begin deze maand voor het eerst te zien was. Ook de komende maanden, tot en met het festival in september, zal BUI zich geregeld laten horen en zien.

Nieuw werk in opdracht
Onder meer Genevieve Murphy en Amin Amel Ebrahimi maakten composities die vertolkt werden door respectievelijk Diamanda Dramm en Jabiz Hafizi & Arash Roozbehi. Ook leverden twaalf talenten, geselecteerd door Maya Felixbrodt en Luke Deane, een werk voor Screen Dive, een interactieve online klanktuin. Daarnaast maakten Alberto Granados Reguilón en Tak Cheung Hui nieuwe werken voor Senses Working Overtime en kreeg Christian Smith voor Mixing The Archive – 75 Years Gaudeamus de opdracht om een mix te maken van geluidsopnames van eerdere Muziekweken.

Lees meer over de talenten die het afgelopen jaar in samenwerking met Gaudeamus aan de slag gingen.

(Foto Anna van Kooij)