playlist: Podcast Curious Ears Season 3 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Vacature: Assistent marketeer (24-32 u)

Voel je je thuis in een omgeving waarin artistieke vernieuwing en het opzoeken van muzikale grenzen centraal staan? Houd je van uitdagingen en geniet je van een dynamische en hectische werkomgeving? Ben je hands-on en praktisch ingesteld, maar zit je ook vol ideeën over marketing en promotie in de muzieksector? Gaudeamus is op zoek naar een extra marketeer om het vaste team aan te vullen.

Over Gaudeamus
Vernieuwing en vooruitgang komt van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. Dat doen we door middel van een jaarlijks festival, compositie-opdrachten, de Gaudeamus Award, concertreeksen en residenties. Al ruim 75 jaar laat Gaudeamus nieuwsgierige muziekliefhebbers kennis maken met de (gecomponeerde) muziek van morgen: ongehoorde combinaties van genres, frisse perspectieven op de concertpraktijk en radicale nieuwe uitvindingen op het gebied van klank en podiumkunst, zonder grenzen of oorkleppen. Het festival vindt in 2022 plaats van 7 t/m 11 september.

Functieomschrijving
Als marketeer vul je het vaste team aan en ga je in samenwerking met het hoofd marketing aan de slag met de promotie van de seizoensconcerten, het festival (7-11 sep 2022) en de andere activiteiten van Gaudeamus door het jaar heen. Je voert plannen uit, maar neemt ook zelf initiatieven vanuit je eigen kritische aanvullingen en ideeën.

Het takenpakket, te ontwikkelen in overleg met het hoofd marketing & communicatie, ziet er als volgt uit:

  • Promotiecampagnes seizoens- en festivalconcerten bedenken en uitvoeren
  • Content voor social media en nieuwsbrieven verzamelen, vormgeven en posten
  • Druk en distributie promotiemiddelen coördineren
  • Online marketingcampagnes uitvoeren en bewaken
  • Uitvoer kaartverkoop seizoensconcerten
  • Coördinatie inschrijvingen Award
  • Aankleding festivallocaties
  • Aansturen stagiair en vrijwilligers tijdens festival
  • Communicatie met Vrienden en mede organiseren van jaarlijks vriendenevenement

Profiel
Voor deze functie zoeken we een gedreven marketeer (minimale opleidingsniveau MBO+/HBO) met enkele jaren relevante werkervaring in de culturele sector, bij voorkeur in de muzieksector. Je kent alle marketinginstrumenten van buiten, bent planmatig sterk en goed in staat om zelfstandig te werken. Je komt te werken in een klein, hecht team. Je weet om te gaan met een dynamische werkdruk en vind je het geen bezwaar om in aanloop van en tijdens het festival langer(e dagen) te werken.

Herken je je niet precies in het omschreven profiel, maar wil je je wel heel graag inzetten voor Gaudeamus en de nieuwe muziek? Schroom vooral niet te reageren met jouw verhaal.

Geboden
We bieden in eerste instantie een jaarcontract, met mogelijk aansluitend een vaste aanstelling. Het bruto salaris ligt tussen de €2.219 en €2.653 (o.b.v. van 38 uur per week), mede afhankelijk van kennis en ervaring. Thuiswerken is in overleg mogelijk, maar we streven naar tenminste een 50/50-verdeling van thuiswerken vs. aanwezigheid op ons kantoor in Utrecht.

Contact
Heb je interesse? Leuk! Stuur je reactie vóór 5 januari onder vermelding van ‘vacature marketeer’ naar publiciteit@gaudeamus.nl. Graag ontvangen we je cv en een brief waarin je toelicht hoe jij denkt dat Gaudeamus een nieuw en divers(er) publiek kan bereiken, en waarom jij de juiste persoon bent om ons daarbij te helpen.

Voor vragen kun je ook naar dit adres mailen, of bellen naar 06 – 1438 7793 (ma – do). We streven ernaar om de eerste gesprekken te laten plaatsvinden in week 2 van 2022.