playlist: Opnames Gaudeamus Festival 2023 playlist Klik op het toestaan van cookies om de playlist te beluisteren
terug naar nieuwsberichten

Vrijwilligers gezocht!

Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team komen versterken. Heb je altijd al interesse gehad in het reilen en zeilen van een festival als Gaudeamus Muziekweek? En ben je voor minimaal 3 diensten beschikbaar in de periode 5 – 11 september? Dan ben je van harte welkom in ons vrijwilligersteam!

Gaudeamus Muziekweek is hét internationale middelpunt van de nieuwste muziek. Het festival voor jonge muziekpioniers presenteert een cutting edge muziekprogrammering – van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica.

Dit jaar vindt het festival plaats van 6 tot en met 10 september 2017 en zit het programma weer tjokvol nieuwe, spannende composities, geluidsinstallaties, cursussen en inleidingen. Als vrijwilliger van Gaudeamus Muziekweek krijg je een unieke kans om nauw betrokken te zijn bij de organisatie van het festival. Je werkt in een klein en bevlogen team waarin je heel direct betrokken bent bij de groei en ontwikkeling van hedendaagse muziek. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om je eigen netwerk uit te breiden.

In ruil voor je inzet ontvang je een passe-partout voor alle concerten, een origineel Gaudeamus t-shirt en lunch of diner tijdens je dienst. Heb jij zin om ons festival te maken en mee te maken? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@gaudeamus.nl en geef daarin je voorkeur aan voor één (of meerdere) van onderstaande vrijwilligersfuncties.

Publieksbegeleiding
Als publieksbegeleider ben je inzetbaar op de verschillende locaties waar de Gaudeamus Muziekweek dit jaar plaats vindt. In onder andere TivoliVredenburg, Theater Kikker of Kytopia controleer je tickets, wijs je bezoekers de weg of help je de locatiemanager waar nodig.

Kaartverkoop
Als kassa-medewerker ben je het aanspreekpunt van de bezoekers over tickets en programma-informatie. De kassadiensten zijn zowel in TivoliVredenburg, als op de verschillende festivallocaties. Je verkoopt kaartjes voor de concerten en informeert de bezoekers over het programma. Voorafgaand aan je eerste kassadienst krijg je een korte instructie over het kassasysteem zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Ondersteuning bij installaties & concerten in Het Huis
Het Huis Utrecht is een nieuwe locatie dit jaar. Op deze locatie zijn er verschillende installaties en kleine concerten. Voor sommige van deze installaties hebben de muzikanten hulp nodig bij het begeleiden van het publiek. Op deze manier ben je publieksbegeleider, en tegelijkertijd help je de performance plaatsvinden samen met de muzikanten.

Muzikantenbegeleiding
Tijdens de Gaudeamus Muziekweek zijn er veel muzikanten te gast. En die willen we natuurlijk gastvrij ontvangen. Muzikantenbegeleiding houdt dit in dat je muzikanten ophaalt, de weg wijst, en helpt met vragen wanneer mogelijk. Dit zul je vooral in TivoliVredenburg doen, aangezien de meeste concerten hier plaats vinden.

Opbouw/Afbouw
Voorafgaand aan de Gaudeamus Muziekweek moet er natuurlijk ook nog van alles gebeuren, zoals de opbouw. Als je het leuk vindt om te zien hoe we TivoliVredenburg een beetje meer Gaudeamus maken, kom dan helpen bij de opbouw. Hetzelfde geldt andersom voor de afbouw!

Flex
Als je niet kunt kiezen en wel houdt van wat afwisseling kun je je aanmelden als flex-vrijwilliger! Dit houdt in dat je flexibel ingezet kunt worden voor verschillende taken, onder andere voor de hierboven genoemde functies.